Fem SV-ansatte valgt inn til Det Norske Videnskaps-Akademi

Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA) har valgt nye medlemmer. Blant dem finner vi fem med tilknytning til Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Kristin Asdal, Jon Hovi, Halvor Mehlum, Ingjerd Hoem og Jarle Trondal side om side

Nye medlemmer f.v. Kristin Asdal, Jon Hovi, Halvor Mehlum, Ingjerd Hoem og Jarle Trondal (Foto: UiO/privat)

Alle de nye medlemmene som tilh?rer SV-fakultetet, er:

 

Samarbeid p? tvers av fagfelt

Kristin Asdal er en av de nye medlemmene av DNVA. Hun er senterleder ved Senter for teknologi, innovasjon og kultur og professor ved Universitetet i Oslo og mener at medlemskapet er en viktig anerkjennelse:

- For meg som alltid har drevet vitenskap- og politikkstudier som krysser grenser mellom kultur- og samfunnsfagene, er det inspirerende. Som professor og leder ved TIK-senteret som har tyngde i tverrfaglig orienterte disipliner, er dette en viktig anerkjennelse, sier hun.

Ogs? innvalgt er Halvor Mehlum, professor ved ?konomisk institutt. Han ser frem til samhandlingen med akademikere fra andre fagfelt:

- Det er en stor ?re ? bli innvalgt til DNVA. Jeg har i mange ?r deltatt p? en rekke flotte arrangementer i deres regi. Det blir nok enda mer n?. Jeg ser frem til ? henge med akademikere fra andre fag. Selv kombinerer jeg noen deler av min forskning med temaer fra jus og andre med statistikk. S? jeg ser frem til ? la meg inspirere av disse og andre fag, forteller han.

 

Solid forskning

亚博娱乐官网_亚博pt手机客户端登录sdekan ved SV-fakultetet Tore Nilssen uttrykker ogs? betydningen av ? ha s? mange forskere representert ved DNVA:

- Dette er nok et godt bilde p? hvor solid forskningen p? SV-fakultetet er. Vi har god bredde her hos oss. Men jammen er vi sterke ogs? i toppen - og i s? mange av v?re forskningsmilj?er. Gratulerer s? mye til alle sammen, sier dekanen.

Av Christina Fr?yseth Lande
Publisert 29. mars 2023 12:43 - Sist endret 30. mars 2023 13:12