Abonnementer (Subscriptions)

Et abonnement (Subscription) gir en bruker tilgang til tjenester som dekkes av det med en fast pris i en spesifisert periode. En bruker m? fortsatt velge et prosjekt n?r man booker et instrument og/eller bestiller en tjeneste (Request).

Abonnement og Abonnent

Core admin m? opprette et abonnement som definerer hva det inneb?rer, sammen med standardpris og periode. N?r abonnementet er opprettet, kan det kj?pes av brukeren, men dette m? gj?res av core admin ved ? legge til brukere som abonnenter p? abonnementet.

Opprette et Abonnement

I navigasjonsmenyen p? venstre side er BILLING valgt, og Subscriptions i under-menyen er merket som trinn 1. +Add-knappen ?verst til h?yre er merket som trinn 2.

1. Klikk p? BILLING i navigasjonsmenyen til venstre, og deretter p? Subscriptions i under-menyen.
  2. Klikk p? +Add -knappen ?verst til h?yre p? siden.
  3. Du vil se en ny side der du kan fylle ut informasjon om abonnementet.Redigeringsside for abonnementer med f?lgende felt: Abonnementets navn, Abonnementskostnad, Abonnementsperiode, Core, Hele core (avkrysningsboks), Nettjenester, Frakoblede tjenester, Foresp?rselstjenester og knappen Legg til nederst.Vennligst merk f?lgende:
    • SUBSCRIPTION PERIOD og SUBSCRIPTION COST: Disse verdiene vil vises som standard n?r man legger til abonnenter. De kan imidlertid endres manuelt for hver abonnent.
    • ENTIRE CORE (avmerkingsboks): Hvis dette er avmerket, inkluderes alt i core, uavhengig av Fee Type. (NB! P? grunn av en feil pr. 5. august 2024, skjuler ikke avhuking av ENTIRE CORE REQUEST SERVICES-feltet. Men det er ikke n?dvendig ? legge til tjenestetyper manuelt.)
    • ONLINE SERVICES, OFFLINE SERVICES, REQUEST SERVICES: Hvis du ikke valgte ENTIRE CORE, m? du velge hvilke tjenester som er inkludert i abonnementet.

Legge til Abonnenter

Vanlige brukere kan ikke kj?pe et abonnement selv. Kun core admin kan legge til en bruker som abonnent p? et abonnement.I navigasjonsmenyen p? venstre side er BILLING valgt og Subscribers i under-menyen er merket som trinn 1. + knappen ?verst til h?yre er merket som trinn 2.

1. Klikk p? BILLING i navigasjonsmenyen og deretter Subscribers i under-menyen.
  2. Klikk p? "Add" -knappen med et + -ikon ?verst til h?yre p? siden.
  3. Du vil se en ny side der du kan fylle ut informasjon om kj?pet av abonnementet. Den gyldige perioden og kostnaden for abonnementet kan redigeres manuelt her.Legg til Core Abonnenter-side. ?verst er det et alternativ for ? Opprette Abonnement ved, der Spesifikk Bruker er valgt. Siden har f?lgende felt; Bruker, budsjett (et prosjekt som skal velges fra nedtrekkslisten), abonnement, start-/sluttdato, kostnad og send varsling om utl?p (dager) satt til 7 som standard.
  4. Klikk p? Legg til for ? lagre.

Viktige Notater om Abonnementer

• Et abonnementskj?p kan ta litt tid f?r det blir registrert av systemet. Du m? s?rge for at brukeren kan se abonnementskj?pet p? Charges-siden (Klikk p? BILLING og velg det i under-menyen) f?r du oppretter en ny booking, ellers kan bookingen bli belastet.
  • N?r REQUEST SERVICES inkluderes i abonnementet, belastes kostnaden p? den dagen tjenesten er merket som ferdig. Det vil si at hvis en tjeneste er ferdigstilt etter sluttdatoen p? abonnementet, dekkes kostnaden for den tjenesten ikke av abonnementet selv om den ble bestilt innenfor den gyldige perioden; alts? vil brukeren bli belastet for tjenesten etter prisregelen.

Vanlige Sp?rsm?l om Abonnementer

Kan en bruker bytte til et abonnement for ? dekke kostnader for tidligere bookinger?

Ja, det er mulig, men det m? gj?res f?r de tidligere bookingene faktureres.

1. Core admin legger til en abonnent med en periode som dekker datoene for de tidligere bookingene.
  2. Deretter m? han/hun beregne de ansl?tte kostnadene for bookingene p? nytt:
    1. Klikk p? BILLING i navigasjonsmenyen og deretter Billing Preview.
    2. Bruk filtre til ? f? opp relevante reservasjoner eller bestillinger.
    3. Klikk p? Recalculate knappen.

Billing i navigasjonsmenyen er ?pen og Billing Preview under er merket som steg 1. Filter knappen ved siden av s?kefeltet er merket som steg 2. Recalculate knappen ved siden av Generate Invoices knappen ?verst h?yre er merket som steg 3.

Vennligst merk at prosjektbel?pet og maksgrensen (eller brukerens individuelle User Limit) m? settes h?yt nok til ? dekke de ansl?tte kostnadene for de allerede gjennomf?rte bookingene i tillegg til abonnementsprisen p? forh?nd. Prosjektbel?pet kan settes tilbake til en lavere verdi senere.

Kan assisterte reservasjoner eller trenings?kter bli belastet separat?

N?r et instrument legges til i et abonnement, dekkes alle kostnader uansett avgiftstype (Fee Type satt p? Instrument Price Category), inkludert Assisted Reservation Override og Training Sessions, av abonnementet. Hvis assistanseavgiften m? belastes separat (dvs. hvis abonnementet ikke skal dekke kostnadene for ansattes arbeidstid for assistanse eller oppl?ring), kan f?lgende alternativer brukes:

Alternativ A: Assistanse som en frakoblet tjeneste (Forbruksvarer)

Hvordan:
  1. Opprett en ny forbruksvare og navngi den "assistanse" eller lignende.
  2. Sett opp en ny prisregel for dette slik at det belastes for enheter ganger prisrate (f.eks. timepris).
  3. Gj?r det til en valgfri frakoblet tjeneste for det aktuelle instrumentet.
Fordeler:
  • Brukere/ansatte kan fleksibelt angi hvor mange assistanseenheter (timer) som trengs for denne bookingen.
  • Den samme frakoblede tjenesten kan settes som et alternativ for flere instrumenter.
Ulemper:
  • Assistenten m? v?re n?ye med sin timeplan og sette timeplanen separat.
  • Med mindre en bruker klikker p? More Options, er det ikke klart hva enheten er.

Alternativ B: Assistanse som et instrument

Hvordan:
  1. Opprett et nytt instrument kalt "assistanse" eller lignende og sett opp en ny prisregel for dette instrumentet.
  2. Sett instrumentene som krever assistanse (f.eks. mikroskoper) som enten obligatoriske eller valgfrie instrumenter for dette assistanseinstrumentet.
Fordeler:
  • Tidsplanen for mulig assistanse kan settes i Arbeidstid-fanen.
  • Assistanse og instrumentet kan bookes samtidig.
Ulemper:
  • Hvis brukere ?nsker ? fortsette ? bruke hovedinstrumentet uten assistanse, m? det bookes separat.
Publisert 31. mars 2023 12:48 - Sist endret 5. aug. 2024 14:21