Opprette eget skjema (Custom Form)

Hver type tjeneste trenger sitt eget skjema som er tilpasset til tjenestens form?l. Instrumenter kan ogs? ha egne skjemaer som brukes til reservasjon.

1. Klikk p? ADMIN PANEL nederst i navigasjonsmenyen (p? venstre side).
  2. Klikk REQUEST TYPES i navigasjonsmenyen og deretter Custom Forms i undermenyen.
  3. Trykk p? Add New-knappen under tabellen med skjemaene.
  4. Fyll inn et navn for skjemaet som skal opprettes.
  5. Trykk p? Continue-knappen for ? g? til redigeringssiden til skjemaet.
  6. I Custom Form Details-seksjonen:
    • Sett kryss i Active-feltet.
    • Velg core for skjemaet.
  7. Legg til felter som brukeren skal fylle ut:
    1. Klikk p? +-knappen i Add a New Field-seksjonen.
    2. Sett feltnavn i Title.
    3. Velg type felt og sett n?dvendige innstillinger:
      • Felttypen kan for eksempel v?re tekst, flervalg, sjekkboks, dropdown-liste, dato, osv.
      • Andre innstillinger inkluderer blant annet om feltet er obligatorisk, avhengighet til svar i et annet felt, hjelpetekst, og hvem som kan se og redigere feltet. Viser Fields-seksjon i redigeringsmodus. Fra ?verst: Title, Type, Data Source Type, Required, Visible to. Detaljer under More Options: Help Text, Connected Parent, API ID, og dependency.
    4. Klikk p? Save-knappen for ? lagre.
  8. (Kun for skjemaer som brukes for tjenester) Ved behov, legg til overskrifter og innstillinger for nye kolonner i Request Lines-seksjonen. Typisk kan denne seksjonen brukes for tjenester som kj?rer analyse av flere pr?ver per foresp?rsel. Brukere skal fylle ut n?dvendig informasjon for hver pr?ve per linje (rad) i seksjonen. N?r skjemaet er i bruk, vises tabellen med de opprettede kolonnene samt flere standard kolonner, blant annet Status, Row ID, Comments. Eksempel p? Request Lines som vises p? skjema i bruk. Tabellen har kolonnene opprettet i dette steget samt standard kolonner. Noen kolonner har pil nedover for valg fra liste, andre har kort tekst.
    1. Klikk p? Create a New Item i Add a New Column-seksjonen.
    2. Fyll inn en overskrift for kolonnen, og klikk p? Next.
    3. Sett innstillingene for kolonnen, og klikk p? Save.
    4. Fortsett med ? legge til flere kolonner etter behov.
  9. Endre innstillingene i Core Status Columns etter behov.
Publisert 2. aug. 2024 12:20 - Sist endret 2. aug. 2024 12:22