Registrere opplysninger om core

Sette n?dvendige opplysninger om core p? cores innstillings side.

Hvor kan man redigere informasjon om en core og innstillinger?

Core admin har tilgang til redigeringssiden for core'en som hun har ansvar for.

1. Klikk p? ADMIN PANEL som finnes nederst p? navigasjonsmenyen til venstre p? siden.
  2. Klikk p? CORES i navigasjonsmenyen og deretter p? Cores i undermenyen.
  3. Velg core'en som du skal redigere fra listen, eller s?k opp din core i s?kefeltet.

Billing Account-fane

Sette koststed og delprosjektsnummer

En core m? ha et koststed som mottar pengene ved utleie og tilbud av tjenester til brukerne.

1. Klikk p? Billing Account-fanen p? core'ens redigeringsside. Skjermdump av BookitLab UiO, redigeringsside for en core, p? 'billing account'-fanen som er markert med en r?d firkant p? 'project code'-feltet og 'cost center'-feltet.
  2. Skriv inn delprosjektsnummeret i PROJECT CODE-feltet og koststedet i COST CENTER-feltet.

N?r instrument eller tjeneste har sitt eget delprosjekt

Det er mulig ? sette delprosjektnummer for hvert enkelt instrument og tjeneste (Request Type) dersom de har eget delprosjektnummer. Men de (alts? delprosjektnummer for core og det for instrument) m? v?re under det samme koststedet.

Instrument

1. G? til Instrument Settings-siden til instrumentet du vil redigere.
  2. P? Resource-fanen, klikk p? Advanced Settings for ? ekspandere siden og sett inn delprosjektnummer i PROJECT NUMBER-feltet.

Tjeneste

1. G? til Edit Request Type-siden til tjenesten du vil redigere.
  2. P? Request Settings-fanen, sett inn delprosjektnummer i PROJECT NUMBER-feltet.

Landing Page Details-fane

Sette kontaktinformasjon til core-admin

Kontaktinformasjon for core admin m? v?re tilgjengelig p? Public View (Search Assets)-siden som kan ses uten p?logging, slik at eksterne brukere uten UiO Feide-konto kan ta kontakt.

1. Klikk p? Landing Page Details-fanen p? core'ens redigeringsside.Cores redigeringsside p? Landing Page Details-fanen. Det viser to CORE STAFF felter p? h?yre side og OPEN TO PUBLIC feltet med Yes alternativet er valgt p? venstre side.
  2. Skriv inn kontaktinformasjon for core admin i ett av de to CORE STAFF-feltene.
    • Det finnes to CORE STAFF-felt. Det er opp til hver core hvilket felt som skal brukes.
      • Rent tekstfelt
      • Felt med flere formateringsfunksjoner, inkludert muligheten til ? legge til lenker i tekst.
    • Hvis leiested/lab har sin egen arbeidsflyt, skal kontaktinformasjon til de som kan ta ansvar for videre kommunikasjon mellom core-admin og de aktuelle personene bli oppf?rt.
  3. Sett "Yes" i OPEN TO PUBLIC-feltet.
    • For at core'ens informasjonsside skal v?re ?pen for alle, m? minst ett instrument eller en tjeneste ogs? v?re satt til "Yes" i OPEN TO PUBLIC-feltet. Feltet finnes p? Assets-fanen p? redigeringssiden for instrumentet.

For ? synliggj?re cores instrumenter/tjenester til kun godkjente brukere (kun for spesielle tilfeller)

Det er anbefalt ? gj?re core og dets instrumenter og tjenester synlige for BookitLab-brukere. Men hvis det er behov for ? gj?re instrumenter og tjenester under core'en synlige kun for godkjente brukere, kan core admin gj?re det p? f?lgende m?te:

1. Slikkan at brukere kan sende en foresp?rsel om tilgang til core.

""

1. P? Core Settings-fanen til redigeringssiden p? core'en, sl? p? EXPOSE SERVICES AND INSTRUMENT IN THIS GROUP TO USERS FROM SPECIFIC ORG UNITS AND UNIVERSITY/S ONLY-toggle.
    2. Da dukker en ny fane Allowed User/User groups/Institutes opp.
    3. G? tilbake til Core Settings-fanen, og sl? p? ALLOW USERS TO REQUEST REGISTRATION TO THIS CORE-toggle.
      • Hvis dette ikke er skrudd p?, blir core'en helt usynlig i systemet for de som ikke er listet i Allowed User/User groups/Institutes-fanen. Selv om OPEN TO PUBLIC-feltet p? Landing Page Details-fanen er satt til "Yes", kan man ikke s?ke etter eller se core'en i Public View (Search Assets)-siden.
      • Det er mulig for core admin ? legge til brukere manuelt p? fanen.
    4. P? EMAIL REGISTRATION REQUESTS TO-feltet, skriv inn e-postadressen til den som mottar foresp?rselen.
  2. Brukere sender en foresp?rsel ved ? klikke p? Request p? core i Core Selection-siden, eventuelt redigere teksten, og klikke p? Submit-knappen.
  3. Core admin godkjenner eller avsl?r foresp?rselen.
    1. G? til Allowed User/User groups/Institutes-fanen til redigeringssiden p? core'en.
    2. Klikk p? Edit-knappen og godkjenn eller avsl? brukere som er under Pending status.

Core Settings-fane

N?r en core opprettes, registrerer main admin de viktigste opplysningene av core p? denne fanen. Ved behov kan core admin redigere dem, men v?r oppmerksom p? de f?lgende retningslinjene:

• CORE NAME: Det m? f?lge UiOs nevnekonvensjon og skal v?re i format av "[instituttets forkortelse] - [navn p? leiested p? engelsk]", maks 65 tegn.
  • TRAINER EMAIL: N?r varsler i Instrument Settings-siden er innstilt til ? sende til Core Emails, sendes varsler til de e-postadressene som settes her.
  • DEPARTMENT: Ved omorganisering eller andre endringer som krever at instituttet endres, vennligst ta kontakt med bookitlab-hjelp@usit.uio.no.
  • PROJECTS ARE ON FOR ALL SERVICES UNDER THIS CORE: Med mindre alle tjenester under core'en kan brukes og bestilles kostnadsfritt for alle, m? dette v?re sl?tt p?.
Publisert 24. aug. 2024 09:05 - Sist endret 24. aug. 2024 09:05