Aktivere tofaktorautentisering p? Apple Mail (Mac)

Veiledningen viser hvordan du aktiverer tofaktorautentisering for Apple Mail p? din private Mac ved ? opprette e-postkontoen p? nytt.

Bruker du en UiO-eid Mac som er i driftsopplegg, m? du f?lge en annen veiledning for ? aktivere tofaktorautentisering for Apple Mail og Calendar.

Slik gj?r du det:

1. G? til Systeminnstillinger og velg Internettkontoer. Klikk p? UiO mail for [navn].

Skjermbilde av Internettkontoer i Systeminnstillinger
  2. Klikk p? Slett konto.

Skjermbilde av innstillinger for UiO mail
  3. Etter at kontoen er slettet, kan du opprette konto p? nytt. Klikk p? Legg til konto...
    Skjermbilde av Internettkontoer
  4. Velg Microsoft Exchange.
    Skjermbilde av Internettkontoer og valget Microsoft Exchange
  5. Skriv inn ditt fulle navn og din e-postadresse p? formen brukernavn@uio.no. Klikk deretter Logg p?.
    Skjermbilde av Microsoft Exchange-oppsett: Fullt navn og epostadresse

6. Klikk Logg p? Exchange-kontoen din for ? la Microsoft finne informasjonen om Exchange-kontooppsett.
    Skjermbilde av aktivere Microsofts autodiscover av Exchange-oppsett
  7. Skriv inn ditt UiO-passord og klikk Logg p? en gang til.
    Skjermbilde av Microsoft Exchange-oppsett - skriv inn brukernavn
  8. Du vil n? bli bedt om ? gj?re en s?kalt number matching om du bruker Microsoft Authenticator, eller skrive inn en seks sifret kode om du gj?r tofaktorautentisering p? en annen m?te.
    Skjermbilde av Number Matching
  9. Klikk Ferdig. Apple Mail og Calendar vil deretter laste ned e-post og kalenderdata f?r programmene er helt klare til bruk.

Skjermbilde av at oppsett av Apple Mail er fullf?rt
  10. Du m? ogs? huske ? lage ny signatur.
Publisert 2. des. 2022 13:28 - Sist endret 13. jan. 2023 11:03