Tofaktorautentisering Apple Mail p? privat iPhone/iPad

Bruker du en UiO-eid iPhone eller iPad med Workspace One, vennligst f?lg  veiledningen for UiO-driftede enheter..

Steg-for-steg veiledning

1. G? til Innstillinger og ned til Mail.
  2. I Mail velger du Kontoer, og klikk p? e-postinnstillingene du har satt opp for ? sjekke din e-postkonto ved UiO.
  3. Slett denne kontooppf?ringen.
    NB: Hvis du blir bedt om ? oppgi passordet gjentatte ganger, trykk p? Avbryt, og slett kontooppf?ringen.
  4. I Kontoer under Mail velger du Legg til konto.
  5. Velg Microsoft Exchange.

Skjermbilde: Velg Microsoft Exchange
  6. Skriv inn din e-postadresse p? formen brukernavn@uio.no. Gi kontoen en passende beskrivelse, som f. eks. Exchange eller UiO. Klikk Neste.

Skjermbilde: Skriv inn navn og kontobeskrivelse
  7. Klikk Logg p? for ? la Microsoft automatisk finne ditt Exchange-oppsett.

Skjermbilde: Klikk Logg p? for ? la Microsoft finne ditt Exchange-oppsett
  8. Et Microsoft-vindu kommer opp. P?se at det st?r ditt brukernavn@uio.no og klikk Neste.
    Skjermbilde av Microsofts p?loggingsvindu
  9. Skriv inn ditt UiO-passord.
    Skjermbilde av Microsofts p?loggingsvindu, skriv inn passordet
  10. Du vil n? bli avkrevd en tofaktorautentisering. Dersom du har valgt ? bruke Microsoft Authenticator, bes du verifisere med en to sifret kode. Ved bruk av annen tofaktor-l?sning, bes du skrive inn en seks sifret kode.
  11. Det gj?res en kobling mellom ditt e-post og kalenderoppsett med Apple Internet Accounts, slik at det kan avkreves tofaktorautentisering. Klikk Fortsett.

Skjermbilde av Apple Internet Accounts
  12. Fjern avhukning om det er tjenester / applikasjoner du ikke ?nsker ? bruke. Avslutt med ? klikke p? Arkiver.

Skjermbilde av velg hvilke tjenester i Exchange du ?nsker ? bruke

13. Apple Mail og Calendar vil n? laste ned all e-post og kalenderdata f?r applikasjonene er klare til bruk.

Publisert 2. des. 2022 14:44 - Sist endret 21. des. 2022 12:45