F?rstegangsoppsett av tofaktorautentisering p? UiO

N?r du m? begynne ? bruke tofaktorautentisering, f?r du et varsel om at organisasjonen trenger mer informasjon ved p?logging.

Authenticator-ikonet

Microsoft Authenticator-ikonet

OBS: Hvis du har satt opp tofaktorautentisering f?r med en annen mobil eller at du har reinstallert appen, m? du f?rst nullstille 2fa p? passord.uio.no

Hvis du har nullstilt tofaktorautentisering pga problemer eller ny telefon eller lignende, kan du sette opp tofaktorautentisering med én gang, slik at den er klar n?r du m? autentisere f?rste gang. Slik setter du opp tofaktorautentisering p? forh?nd.

Installer Microsoft Authenticator-appen

Hvis du ikke allerede har installert Microsoft Authenticator p? telefonen din, g?r du til App Store (for iPhone) eller Google Play (for Android) og installerer Microsoft Authenticator. Tjenestetelefoner som er innrullert i Mobilt arbeidsrom, har denne appen ferdig installert.

OBS: Bildet viser ikonet til Microsoft Authenticator. V?r sikker p? at det er denne appen du installerer.

Alternative metoder for tofaktorautentisering

Hvis du ikke kan eller vil bruke Microsoft Authenticator, eller ikke har mobiltelefon, m? du bruke en av de andre metodene IT-sikkerhetsjefen har godkjent.  Se veiledningen for andre metoder her.

N?r m? jeg bruke tofaktorautentisering p? UiO?

Les om hvor du m?ter krav om tofaktorautentisering p? UiO.

Hvordan kommer jeg videre fra Mer informasjon-dialogen?

1. Klikk p? Neste for ? starte oppsettprosessen.
    Trenger mer informasjon
  2. Last ned Microsoft Authenticator. Du finner lenker til AppStore for iPhone eller Google Play for Android ved ? trykke p? Last ned n?.
    N?r appen er installert, trykk Neste.

Velg mobilapp fra menyen
  3. Du n? bedt om ? konfigurere Microsoft Authenticator applikasjonen. Trykk Neste.

Skjermbilden av Ytterligere sikkerhetsbekreftelse: mobilapp med varslinger for bekreftelse
  4. N? viser veilederen en QR-kode som m? scannes av Microsoft Authenticator applikasjonen.
    Bidle av qr-kode i nettleser

P? telefonen din

1. ?pne Microsoft Authenticator. Trykk p? Legg til konto, og velg Jobb- eller skolekonto.

Skjermbilde av Microsoft Authenticators Skann QR-kode
  2. Trykk s? p? Skann QR-kode. Om n?dvendig, gi Authenticator tilgang til kameraet.

3. Rett kameraet p? telefonen mot QR-koden dataskjermen slik at appen blir satt opp.

Microsoft Authenticator: Skann QR-kode

Fullf?r oppsettet p? maskin

1. Etter at du har scannet QR-koden trykk p? Neste. Tjenesten vil da fors?ke ? gjennomf?re en autentisering. Godkjenn varslingen som sendes til Microsoft Authenticator p? mobiltelefonen.

Skjermbilde av veileder for MFA-oppsett - verifisere oppsett med number matching

2. N? sender tjenesten et varsel til mobilapplikasjonen. Skriv inn tallet (s?kalt number matching) og godkjenn. Etter at du har godkjent skal du se f?lgende skjermbilde. Avslutt ved ? trykke Neste.

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, skjermdump, parallell, logo.

3. Til slutt kan du trykke p? Fullf?r. Du har n? satt opp to-faktor mot din UiO-konto.

Bildet kan inneholde: gj?re, rektangel, skjermdump, parallell.

Test at oppsett med Microsoft Authenticator fungerer

Du kan kontrollere at oppsettet med Microsoft Authenticator fungerer ved ? logge deg p? https://office.com i din nettleser og bekrefte autentiseringsforesp?rselen i Authenticator p? din telefon. Logg p? med brukernavn p? formen brukernavn@uio.no.

Virket det ikke? Se veiledning for probleml?sning, eller kontakt IT-hjelp.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 11. mars 2022 12:44 - Sist endret 7. mai 2024 09:33