Forh?ndsklargj?ring av tofaktorautentisering

Hvis du gj?r klar for tofaktorautentisering p? forh?nd, trenger du bare ? trykke p? Godkjenn i appen n?r tofaktorautentisering innf?res.

OBS: Hvis du f?r beskjeden Trenger mer informasjon n?r du ?pner et MS 365-program eller skal logge inn med Feide, er tofaktorautentisering allerede skrudd p?. F?lg da veiledningen for f?rstegangsoppsett her.

Bilde av Microsoft Authenticator-ikonet
Microsoft Authenticator-ikonet

Installer Microsoft Authenticator

OBS: Denne veiledningen inneholder trinn som m? utf?res p? telefon og p? datamaskin. Du installerer appen p? telefonen og bruker den til ? sette opp en konto og skanne en QR-kode som vises p? datamaskinen.

G? til App Store (for iPhone) eller Google Play (for Android) og installer Microsoft Authenticator-appen hvis du ikke har den fra f?r.  Tjenestetelefoner som er innrullert i Mobilt arbeidsrom, har denne appen ferdig installert.

OBS: Bildet viser Microsoft Authenticator-ikonet. V?r sikker p? at det er denne appen du installerer.

Alternative metoder for tofaktorautentisering

Hvis du ikke kan eller vil bruke Microsoft Authenticator, eller ikke har mobiltelefon, m? du bruke en av de andre metodene IT-sikkerhetsjefen har godkjent.  Se veiledningen for andre metoder her.

Slik setter du opp for tofaktor p? forh?nd:

OBS: Denne veiledningen inneholder trinn som m? utf?res p? telefon og p? datamaskin. Du installerer appen p? telefonen og bruker den til ? sette opp en konto og skanne en QR-kode som vises p? datamaskinen.

1. ?pne en nettleser, og g? til https://aka.ms/setupmfa.
  2. Klikk p? kontoen du vil forh?ndsklargj?re for tofaktorautentisering. Hvis du f?r opp dialogen nedenfor, skriver du inn ditt brukernavn@uio.no og klikker p? Neste.
    microsoft-innlogging

3. Du blir da tatt til p?loggingssiden, hvor du oppgir ditt brukernavn@uio.no og UiO-passordet. Klikk Logg p?.
    Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, parallell, programvare, operativsystem.
  4. Hvis du f?r sp?rsm?l om du vil forbli p?logget, kan du svare ja p? det. Deretter vises det en dialog om at UiO trenger mer informasjon. Klikk p? Neste for ? starte aktiveringsprosessen.
    Trenger mer informasjon
  5. Last ned Microsoft Authenticator-appen hvis du ikke har den fra f?r. Du finner lenker til AppStore for iPhone eller Google Play for Android ved ? trykke p? Last ned n?.
    N?r appen er installert, klikk p? Neste.

Bildet kan inneholde: gj?re, parallell, rektangel, skjermdump.

6. Du n? bedt om ? konfigurere Microsoft Authenticator. Klikk p? Neste.

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, skjermdump, parallell.

7. N? viser veilederen en QR-kode som du m? skanne med Microsoft Authenticator p? telefonen din. Utf?r de neste trinnenen for ? skanne.

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, parallell, skjermdump.

P? telefonen

OBS: Dersom du blir bedt om pinkode, biometri eller lignende s? gjelder dette mobilen sin pinkode. Det kreves ingen ekstra pinkode for Microsoft Autenticator.

1. ?pne Microsoft Authenticator. Trykk p? Legg til konto, og velg Jobb- eller skolekonto.

Skjermbilde av Microsoft Authenticators Skann QR-kode
  2. OBS: Trykk s? p? Skann QR-kode. Ikke trykk p? Logg p?, her. Om n?dvendig, gi Authenticator tilgang til kameraet.

3. Rett kameraet p? telefonen mot QR-koden datamaskinens skjerm for ? skanne.

Microsoft Authenticator: Skann QR-kode

Fullf?r oppsettet p? datamaskinen

1. Etter at du har scannet QR-koden, trykker du p? Neste. Tjenesten vil da fors?ke ? gjennomf?re en autentisering.

Skjermbilde av veileder - pr?ve oppsett med number matching

2. N? sender tjenesten et testvarsel til mobilapplikasjonen. Ta fram telefonen, finn varselet og skriv inn tallet (s?kalt number matching). Etter at du har godkjent skal du se f?lgende skjermbilde. Avslutt ved ? trykke Neste.

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, skjermdump, parallell, logo.

3. Til slutt kan du trykke p? Fullf?r. Du har n? satt opp to-faktor mot din UiO-konto.

Bildet kan inneholde: gj?re, rektangel, skjermdump, parallell.

Test at oppsett med Microsoft Authenticator fungerer

Du kan kontrollere at oppsettet med Microsoft Authenticator fungerer ved ? logge deg p? https://office.com i din nettleser og bekrefte autentiseringsforesp?rselen i Authenticator p? din telefon.

Hvis du ikke vil bruke Microsoft Authenticator, kan du bruke en annen app som er godkjent av IT-sikkerhetssjefen p? UiO. Se veiledning for andre godkjente apper.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 4. apr. 2022 12:05 - Sist endret 27. okt. 2023 12:47