Tofaktorautentisering for Apple Mail p? UiO-driftet Mac

N?r tofaktorautentisering er sl?tt p? for Apple Mail p? din Mac, m? du f?lge denne prosedyren.

Har du en Mac som bruker Workspace One, endrer IT-avdelingen automatisk innstillingene for Apple Mail, Calendar og Contacts slik at tofaktorautentisering avkreves.

N?r din Mac har mottatt de nye innstillingene for e-post og kalender m? du logge inn p? nytt. Dette ser du ved at det kommer et ikon ved e-postkontoen (UiO mail for brukernavn) i venstre kolonne.

Skjermbilde av Apple Mail - ikon for deaktivert konto

N?r du ser ikonet over i venstre kolonne, gj?r du slik:

1. Avslutt Apple Mail og Calendar. G? til Systemvalg og Internettkontoer. Klikk p? UiO mail for [Ditt Navn].

Skjermbilde av Internettkontoer p? din Mac

2. Skriv inn passordet ditt p? nytt, og klikk p? OK.

Skjermbilde - skriv inn passord p? nytt

3. Det dukker opp enda et vindu der du blir bedt om brukernavn og passord. Husk p? oppgi brukernavn med @uio.no etter, alts? [ditt-brukernavn@uio.no]. Skriv inn brukernavnet p? denne formen og passordet ditt i feltet under, og klikk p? Logg p?.

Skjermbilde av p?loggingsvinduet til Azure AD fra Apple Mail

3. Til slutt blir du bedt om ? bekrefte p?loggingen. Det vises et vindu med to sifre som bu skriver inn i Microsoft Authenticator p? mobiltelefonen din. Hvis du ikke bruker Microsoft Authenticator vil det vises en sekssiftet kode.

Ditt e-post og kalenderoppsett er n? er aktivert med tofaktorautentisering.

Publisert 21. nov. 2022 21:15 - Sist endret 27. okt. 2023 12:06