Ta i bruk bofh i GNU/Linux

Du kan bruke bofh fr? di maskin med Linux.

Om du er logga inn p? ei Linux-maskin p? Universitetet i Oslo, skal du alt ha bofh installert p? denne. Du treng d? ikkje ? logge inn p? ei fellesmaskin.

Starte ein terminal

bofh har eit kommandolinje-grensesnitt, og er meint ? k?yre i ein terminal-emulator. I dette d?met viser vi korleis dette kan gjerast i ein standardinstallasjon av Fedora. Framgangsm?ten for ? starte ein slik terminal kan vere ulik for deg, dersom du har ein annan Linux-distribusjon eller eit anna oppsett.

1. Finn aktivitetsknappen oppe i det venstre hj?rnet p? skrivebordet, og klikk p? denne
  2. Skriv inn ?Terminal? i s?kefeltet, og klikk p? programmet ?Terminal? som dukkar opp under s?kefeltet
Aktivitetsmenyen i Fedora 21/Gnome 3
Aktivitetsmenyen i Fedora 21/Gnome 3
S?kefelt og resultater i Fedora 21/Gnome 3
S?kefelt og resultat i Fedora 21/Gnome 3

Logge inn p? ei fellesmaskin

Bofh er installert p? fellesmaskiner p? UiO – s? neste steg vil vere ? logge inn p? ei slik fellesmaskin. Om du brukar ei Linux-maskin som vert vedlikehaldt av Universitetet i Oslo, skal bofh alt vere installert p? denne. Du kan d? hoppe over dette steget.

I denne guiden brukar vi bofh fr? fellesmaskina Ulrik (login.uio.no). For ? logge inn p? denne maskina, m? du taste inn:
ssh ditt-uio-brukarnamn@login.uio.no

Du vil bli spurd om ? taste inn passordet ditt. Dette er det UiO-passordet som du òg bruker til ? logge inn p? mange andre tenester ved UiO, til d?mes e-post eller brukerinfo.

Terminalvindu med en innloggingssesjon p? Ulrik.
Terminalvindu med ein innlogga sesjon p? Ulrik

Starte bofh

Du skal no vere p? ei maskin der bofh-klienten er installert. Du startar denne ved ? skrive inn kommandoen:

bofh

Bofh vil d? starte, og du vil bli spurd om ? taste inn passordet ditt. Du bruker det vanlege UiO-passordet ditt.

Om du f?r meldinga:

Error: CerebrumError: Unknown username or password

s? har du mest sannsynleg tasta inn feil passord. Du m? d? starte bofh p? nytt for ? pr?ve igjen. Om du framleis ikkje f?r logga inn, og er heilt sikker p? at du bruker riktig UiO-brukarnavn og passord, kan brukarkontoen din vere sperra av ulike ?rsaker. Ta d? kontakt med din lokale IT-ansvarlege.

Terminalvindu med bofh
Terminalvindu med bofh
S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 20. mai 2010 08:30 - Sist endra 22. sep. 2023 21:33