Meld deg p? en e-postliste

Abonnere via lenke

N?r du f?r en e-post fra en e-postliste finnes det som regel en lenke nederst i e-posten som du kan klikke p? for ? abonnere. En slik lenke kan ogs? v?re oppgitt p? et nettsted med informasjon om e-postlisten. Klikk p? lenken, oppgi e-postadressen din (samt eventuelt passord hvis e-postlisten er begrenset), og klikk Submit. Du vil motta en bekreftelsesmelding p? e-post n?r du har blitt abonnent.

P?melding direkte i e-postlistesystemet

G? til http://sympa.uio.no, klikk p? din enhet i listen, og logg inn med UiO-brukernavn og -passord. I menyen Search for List(s) oppe til h?yre kan du enten s?ke etter en e-postliste med navn eller tema, eller finne den i Index of lists. N?r du har funnet e-postlisten du ?nsker ? abonnere p? klikker du p? Subscribe i menyen til venstre.

Hvis listen ikke er offentlig tilgjengelig, m? du sende listeeieren en foresp?rsel om abonnement. Klikk p? Contact owners. Noen lister krever at alle nye medlemmer blir godkjent av administratoren(e) til listen - da kan det ta litt tid fra man har klikket p? Subscribe til man faktisk blir medlem.

N?r du er p?meldt e-postlisten, vil du motta en e-postbekreftelse.

P?melding ved ? sende e-post

Hvis du kjenner til listens navn kan du ogs? melde deg p? en e-postliste ved ? sende en blank e-post til sympa@domenet-til-listen hvor du i emnefeltet/subject skriver subscribe listensnavn dittfornavn dittetternavn. Bytt ut listenavn med navnet p? listen, og dittfornavn dittetternavn med navnet ditt.

Eksempel: Clark Kent ?nsker ? melde seg p? e-postlisten superhelter@usit.uio.no. Det kan gj?res ved ? sende en e-post til sympa@usit.uio.no hvor emnefeltet er satt til subscribe superhelter Clark Kent.

Meld deg p? en liste uten UiO-e-postadresse

Det er mulig ? abonnere p? e-postlister ved UiO selv om du ikke har UiO-brukernavn og passord. Du m? da f? et passord til e-postlistesystemet. Klikk  p? First login, og oppgi e-postadressen din i feltet Your e-mail address. I l?pet av noen minutter vil du f? tilsendt et passord til den e-postadressen du oppga.

Glemt passord?

Dersom du er tilknyttet UiO, kan du ikke f? tilsendt et nytt passord til listeadministrasjonssystemet. Hvis du har glemt ditt passord, m? du ta kontakt med din lokale IT-ansvarlige.

Abonnenter som ikke er tilknyttet UiO kan f? tilsendt et nytt passord per e-post. Dette f?r du ved ? klikke p? Lost password?, og oppgi den aktuelle e-postadressen.

Velkomstmelding

N?r du selv melder deg p? en liste, vil du alltid motta en velkomstmelding. N?r noen andre melder deg p? en liste, vil du som regel f? en velkomstmelding, men ikke alltid. Enten har administrator valgt at det ikke skal sendes velkomstmelding eller s? henter listen medlemmene sine fra en annen liste, en database, en fil med adresser eller liknende. Om du svarer p? en velkomstmelding, s? vil svaret g? til de(n) som administrerer listen.

Tips: Behold velkomstmeldingen, slik at du lett kan finne tilbake til informasjon om avmelding.

Publisert 2. mai 2010 18:41 - Sist endret 1. des. 2021 13:51