S?k om tilgang til et eksisterende Educloud Research-prosjekt

ID-porten (norsk BankID) m? tas i bruk for ? s?ke om tilgang til prosjekter i Educloud Research via research.educloud.no/register.

Du f?r tilgang til Educloud-ressurser gjennom medlemskap i ett eller flere Educloud-prosjekter (f?lg stegene forklart under for ? s?ke om tilgang). UiO-brukere som kun ?nsker tilgang til Fox, v?r allsidige tungregningsklynge, kan s?ke om medlemskap i prosjektet ec12

Hvis du ikke har ID-porten

For ? legge til brukere uten norsk e-id, kreves the at en prosjektadministrator har en video- eller telefonsamtale med den nye brukeren.

1. Prosjekt admin ber om at en invitasjonslenke blir sent til den utenlandske brukeren: Educloud Self Service. Lenken krever et passord (secret string), og er gyldig i 3 timer.
  2. Prosjekt admin gir ?secret string? til den nye brukeren via en video- eller telefonsamtale.
  3. Den nye brukeren f?lger lenken, oppretter brukeren, setter passord og genererer qr-kode for authenticator.
  4. Prosjekt admin gir tilgang til Windows-maskiner etter at den nye brukeren er opprettet.

Ved sp?rsm?l, send e-post til ec-contact@usit.uio.no.

Hvis du har ID-porten

1. G? til research.educloud.no.
  2. Klikk p? Get started with Educloud.
  3. Under Apply for access to a project, klikk p? Log in (ID-porten).Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, parallell, skjermdump, magenta.
  4. Logg inn med din foretrukne metode.
  5. Hvis du er en UiO-bruker, klikk p? Log in with Feide under Affiliated with University of Oslo. Hvis ikke, klikk p? Continue under Other.
  6. Klikk p? den kontoen du ?nsker ? logge inn med - de fleste brukere har bare en valgmulighet.
  7. Skriv inn Feide brukernavn og passord -  normalt det samme som du bruker ved din institusjon.
  8. Klikk p? Log in.
    • F?rste gang du logger inn m? du godkjenne at Feide sender informasjon om deg til Educloud Research. Les informasjonen som blir sendt og klikk Continue.
  9. Dine detaljer fylles inn automatisk. Les gjennom detaljene og klikk Next.
  10. Skriv inn Project code for ditt prosjekt (Eksempel: ec12).
  11. Klikk Submit application.

Etter at du har sendt inn medlemskapss?knad m? en administrator i prosjektet godkjenne s?knaden din f?r du f?r tilgang til det. Det er alts? administratoren for prosjektet som godkjenner og ikke Educloud. Hvis du trenger s?knaden din godkjent ta kontakt med det relevante prosjektets administratorer.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 24. juni 2021 13:30 - Sist endret 15. mars 2024 15:22