F? tilgang til og administrering av ressurser p? Colossus

F? tilgang til Colossus

Bruken av Colossus klyngen er en tjeneste p? foresp?rsel. Prosjektadministratoren kan be om tilgang til Colossus-ressursene n?r de s?ker om et nytt prosjekt i TSD (dvs. i prosjekts?knadsskjemaet). Alternativt kan administratoren av et eksisterende TSD-prosjekt be om tilgang til ressursene ved ? sende en mail til tsd-drift@usit.uio.no.

S?knaden vil bli behandlet innen fem virkedager etter innsending, og prosjektadministratoren vil bli informert via e-post n?r Colossus-klyngen er tilgjengelig fra Linux submit-VM.

F? tilgang til flere CPU-timer og disk p? Colossus

N?r et prosjekt f?r tilgang til Colossus-ressurser, har det en kvote p? 200 000 CPU-timer i TSD-k?en. Vi anbefaler UIO-brukere ? s?ke om Sigma2-kvote for ? f? tilgang til den st?rre Sigma2-k?en (kryss av for "Tjenester for Sensitive Data" i s?knaden p? https:// www.metacenter.no/mas/application/project/).

Ikke-UiO-prosjekter vil betale for CPU-timene som faktisk brukes over et ?r (fakturaen dekker bruken mellom 1. oktober og 30. september ?ret etter).

Priser for CPU-timer, lagring og backup p? Colossus

Prisene avhenger av tilknytningen (institusjon) til TSD-prosjektet, som igjen avhenger i de fleste tilfeller, avhenger av tilknytningen til databehandleren.

Se liste over priser.

Vi vil fakturere ?rlig i oktober hvert ?r, for bruken av CPU-timer i perioden mellom 1. oktober forrige ?r og 30. september, innev?rende ?r. Diskbruk faktureres for samme periode. Vi anbefaler UIO-brukere ? s?ke om Sigma2-kvote for CPU + GPU (sjekk "Tjenester for Sensitive Data" i s?knaden p? https://www.metacenter.no/mas/application/project/).

Sjekk bruken av CPU-timer p? Colossus

CPU-bruken kan sjekkes n?r som helst ved ? kj?re cost kommandoen:

$ cost
Report for account p11 on Colossus
Allocation period 2020.1 (2020-04-01 -- 2020-10-01)
Last updated on Fri Aug 28 10:36:02 2020
===========================================================
Account  Description              Billing hours  % of limit
===========================================================
p11      Used (finished)                 722.56       0.7 %
p11      Reserved (running)                0.00       0.0 %
p11      Pending (waiting)                 0.00       0.0 %
p11      Available                     99277.44      99.3 %
p11      Limit                        100000.00     100.0 %
===========================================================

Bruken refererer til en 6 m?neders periode som starter 1. oktober eller 1. april. Den ?rlige fakturaen vil dekke to etterf?lgende perioder.

Legg til argumentet --details for ? se CPU-bruken per bruker:

$ cost --details
Report for account p11 on Colossus
Allocation period 2020.1 (2020-04-01 -- 2020-10-01)
Last updated on Fri Aug 28 10:24:40 2020
===========================================================
Account  Description              Billing hours  % of limit
===========================================================
p11      Used (finished)                 722.56       0.7 %
p11      Reserved (running)                0.00       0.0 %
p11      Pending (waiting)                 0.00       0.0 %
p11      Available                     99277.44      99.3 %
p11      Limit                        100000.00     100.0 %
===========================================================
Account  User                Used billing hours  % of limit
===========================================================
p11      p11-kjpe                        702.08       0.7 %
p11      p11-bartt                        20.46       0.0 %
p11      p11-bhm                           0.03       0.0 %
===========================================================

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 23. feb. 2022 09:31 - Sist endret 21. juni 2023 10:43