Opprette wiki-sider

Her beskrives tre ulike m?ter ? opprette nye sider p?.

Via adressefeltet i nettleseren

Den enkleste m?ten er ? skrive inn adressen til den nye siden i webleserens adressefelt og klikke Enter. Eksempel: https://wiki.uio.no/fakultet/institutt/index.php/NAVN-P?-ARTIKKELEN

Da f?r du et tilbud om ? opprette en ny side, ved hjelp av Opprett-fanen. Navnet du skriver i adressefeltet blir tittelen p? artikkelen. Du kan bruke alle spesialtegn, mellomrom og ?, ?, ?.

opprett side-knapp

Via en r?d lenke

En annen m?te er ? opprette en lenke i teksten p? en eksisterende side. Skriv da kun navnet p? den nye siden du vil lage (alts? ikke en URL) og s? lagre. Da vil du f? opp en r?d lenke. N?r man klikker p? denne vil man f? valget om ? opprette en ny side.

r?d lenke

Via s?k

Du kan ogs? s?ke etter en side i s?kefeltet oppe til h?yre. Hvis siden ikke finnes f?r du mulighet for ? opprette den.

opprett side fra s?keresultat

Hvor er siden jeg opprettet?

P? venstremenyen finner du valget Spesialsider. Under spesialsider kan du velge Alle sider. Da f?r du en oversikt over alle sider i wikien. Klikk p? den siden du leter etter for ? g? til siden. Under Etterspurte sider finner du alle sider du har laget r?d lenke til, men som ikke er opprettet enn?.
"alle sider" i meny

Publisert 4. aug. 2016 09:52 - Sist endret 3. mars 2021 11:22