protokoll_3_2000.html

UiO hjemmeside
M?ter 2000
Sakskart og protokoller
Kollegiet

 

Opp: M?ter 2000


PROTOKOLL FRA MØTE NR. 3/2000 I DET AKADEMISKE KOLLEGIUM

Møte ble satt tirsdag 11. april 2000, kl. 0900 i Kollegierommet, 10. et., Administrasjonsbygget og hevet kl. 15 55.


Til stede fra kollegiet:
Kaare R. Norum (til og med sak 6 samt sak 10), Rolv Mikkel Blakar, Gunnar Handal, Cathrine Fabricius Hansen, Ingeborg Jacobsen, Asbjørn Kjønstad, Hilde Bojer, Frank Sarnes (til og med sak 36), Olaf Svorstøl, Borger A. Lenth (til og med sak 39), Tove Veierød (til og med sak 11), Marianne Dahl, Trond Y. Larsen.


Til stede fra administrasjonen:
Tor Saglie, Inger Stray Lien, Helge Kjøllesdal, Toril Johansson, Stein Helgesen, Grethe Fjeld Heltne, Gerd Thorsen, Gunn von Trepka, Kirsti Harg..


Det ble meldt 1 sak under EVENTUELT:

V-SAK 40
EVENTUELT
a)
UTVALG FOR VURDERING AV PROFESSOR II STILLINGER

Fremmet av Ingeborg Jacobsen.

Etter forslag fra rektor ble sak 10 behandlet etter sak 6.


SAKER TIL
BEHANDLING I LUKKET MØTE


ORDINÆRE SAKER



V-SAK 1
GODKJENNING AV DAGSORDEN


V-SAK 2
GODKJENNING AV PROTOKOLL MØTE 2/2000

Protokoll fra møte 2/2000 godkjennes med følgende tillegg i sak 8: De tilleggsforslag som ble fremmet i møtet, utsettes for nærmere utredning.


DISKUSJONSSAKER



D-SAK 1

OPPSUMMERING AV ERFARINGER FRA KOLLEGIETS STUDIETUR TIL NEDERLAND OG ENGLAND

Aktuelle problemstillinger ble diskutert.


D-SAK 2
OFFENTLIGE UTSPILL FRA UNIVERSITETSLEDELSEN I SAKER AV UNIVERSITETSPOLITISK ART

Aktuelle problemstillinger ble diskutert.


SAKER TIL
BEHANDLING I ÅPENT MØTE


ORDINÆRE SAKER FORTS.



V-SAK 3
TILDELING AV DOKTORGRADER

Cand. sociol. Harald Askeland, cand. psychol. Stein Andersson, cand. scient. Hilde Hermansen Steineger og cand. scient. Harry Peter Andreassen, tildeles den filosofiske doktorgrad.

Cand. med. Karin Øien Forseth, cand. med. Ole Morten Rønning og cand. med. Rolf Wahlqvist tildeles den medisinske doktorgrad.

Cand. scient. Ane Karine Engvik, siv. ing. Ivar Farup, cand. scient. Eva Fuglei, cand. scient. Astrid Strømhaug, siv. ing. Norunn Kristin Torheim, cand. scient. Øyvind Albert Voie, og cand. scient. Ole Andreas Løchen tildeles dr. scient.-graden.

Cand. psychol. Erik Arntzen og cand. psychol. Per Holth tildeles dr. phycol.-graden.

Cand. polit.Liv Tørres tildeles dr. polit.-graden.


V-SAK 4
A-saksnr. 99/150
TVERRFAGLIG INFORMATIKK
FORSLAG OM OPPRETTELSE AV EGET STUDIETILBUD

Olaf Svorstøl fremmet følgende forslag til tillegg i pkt 2:

Opplegget diskuteres med Senter for kvinneforskning.

Forslaget ble vedtatt.

Gunnar Handal fremmet følgende forslag til tillegg i pkt 4:

I dette arbeidet bør en øke å styrke integrasjonen mellom delene i dette tverrfaglige tilbudet og tilpasning av modulene til målgruppen og formålet med grunnfaget.

Forslaget ble vedtatt.

1. Det opprettes et "Tverrfaglig grunnfag i informatikk" ved UiO fra og med 2001, og Institutt for informatikk tildeles ressurser tilsvarende en stilling for å komme i gang med planleggingsarbeid fra høsten 2000.

2. Opplegget for årene 2001-2002 består av tre 5 vekttalls informatikkurs (oppstart vår 2001) og ett 5 vekttalls(oppstart høsten 2001) fakuletsspesifikt kurs som spesifisert i utvalget forslag. Opplegget bør også diskuteres med Senter for kvinneforskning.

3. For året 2001 opptas 25 studenter ved hvert av de fire fakultetene Det historisk-filosofiske fakultet, Det juridiske fakultet, Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Det utdanningsvitenskapelige fakultet. Opptaket i 2002 kan justeres noe i forhold til dette, men holdes på omtrent samme nivå. Fakultetene står for opptaket.

4. Kollegiet ber universitetsdirektøren arbeide videre med spørsmålet om midler til planlegging og finansiering av studietilbudet slik dette er angitt i Innstilling I fra Planutvalget. Kollegiet ber Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet i samråd med Planutvalget arbeide videre med planene for grunnfaget. I dette arbeidet bør en søke å styrke integrasjonen mellom delene i dette tverrfaglige tilbudet og tilpasning av modulene til målgruppen og formålet med grunnfaget.

5. Opplegget evalueres i 2002 med sikte på fastlegging av fremtidig struktur og innhold.

Kollegiet ber universitetsdirektøren arbeide videre med sikte på etablering av etter- og videreutdanningstilbud som angitt i Innstilling I fra Planutvalget.


V-SAK 5
A-saksnr. 99/1158
PROFESJONSSTUDIUM VED INSTITUTT FOR INFORMATIKK
FORSLAG OM OPPRETTELSE AV STUDIETILBUD

Saken utsettes til neste møte.


V-SAK 6
A-saksnr. 99/1412
REALKOMPETANSE I HØGRE UTDANNING - FORSLAG TIL ENDRING AV LOV OM UNIVERSITETER OG HØGSKOLER OG FORSKRIFT OM GENERELL STUDIEKOMPETANSE – HØRING

Svorstøl fremmet følgende forslag:

Aldersgrensen settes til 30 år for å bli vurdert etter realkompetanse.

Forslaget falt med 1 stemme (Svorstøl).

Handal fremmet følgende forslag :

§ 49 i U&H-loven utvides slik at det også kan gis fritak for praksis i tillegg til eksamen eller prøve.

Forslaget falt med 5 stemmer (Handal, Hansen, Bojer, Kjønstad, Sarnes).

Kollegiet slutter seg til universitetsdirektørens forslag til uttalelse om utkast til endringer i Lov om universiteter og høgskoler og endring i Forskrift om generell studiekompetanse.


V-SAK 7
A-saksnr. 00/2156
ADGANGSREGULERING OG OPPTAKSRAMMER FOR GRUNNIVÅET OG TIL HOVEDFAG OG HØYERE STUDIETRINN STUDIEÅRET 2000-2001

Studentrepresentantene fremmet følgende forslag:

Adgangsreguleringen oppheves ved SV, HF, MN og UV, HF med unntak av fagene nevnt i universitetsdirektørens notat, UV med unntak av toårig tolkstudium, grunnfag tegnspråk og semesteremne i flerkulturell pedagogikk. Adgangsreguleringen videreføres ved juss, medisin og odontologi samt de profesjonsstudier som i dag er regulert.

Forslaget falt med 3 stemmer (Dahl, Larsen, Svorstøl).

Universitetsdirektøren fremmet følgende tilleggsforslag:

Kollegiet har merket seg at Det samfunnsvitenskapelige fakultet ønsker å redusere opptaksrammen på statsvitenskap hovedfag. Reduksjonen må forutsettes å ha økonomiske konsekvenser og bør av den grunn vurderes i sammenheng med det pågående arbeid med fagdimensjonering.

Endelig vedtak:

Med forbehold om Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementets samtykke og forutsatt at Universitetet i Oslo får videreført budsjettrammene for 1999, fastsetter kollegiet at adgangsregulering ved alle fakultetene opprettholdes for studieåret 2000/2001 for opptak til grunnstudier og profesjonsstudier (med unntak av teologi) og for opptak til hovedfag, mastergrad, osv med de opptaksrammene som framkommer av universitets-direktørens forslag.

Examen philosophicum og examen facultatum holdes åpent, og alle som senest ved semesterstart er immatrikulert, får studieplass.

Kollegiet har merket seg at Det samfunnsvitenskapelige fakultet ønsker å redusere opptaksrammen på statsvitenskap hovedfag. Reduksjonen må forutsettes å ha økonomiske konsekvenser og bør av den grunn vurderes i sammenheng med det pågående arbeid med fagdimensjonering.

Universitetsdirektørens forslag med tillegg ble vedtatt mot 2 stemmer (Dahl, Larsen).


V-SAK 8
A-saksnr. 00/7851
SPESIELT OPPTAKSKRAV I NORSK I OPPTAKSREGLEMENT FOR GRUNN- OG MELLOMFAG I SYKEPLEIEVITENSKAP
FORSLAG TIL OPPHEVING

Kollegiet slutter seg til anbefaling fra Det medisinske fakultet og opphever det spesielle språkkravet i norsk ved opptak til grunnfag/mellomfag i sykepleievitenskap med virkning fra og med opptaket til våren 2001 som har søknadsfrist 15. april 2000.


V-SAK 9
A-saksnr. 00/7850
FORSLAG TIL ENDRINGER I UTFYLLENDE BESTEMMELSER FOR GRADEN DR.MED.
FORSLAG TIL ENDRING I §4.2.2. VEKTTALL

Kollegiet slutter til de foreslåtte endringer i Utfyllende bestemmelser for graden dr.med. §4.2.2 Vekttall.


V-SAK 10
A-saksnr. 00/3010
DET VIDERE ARBEID MED Å REALISERE ET KULTURHISTORISK MUSEUM PÅ SØRENGA

På grunnlag av den diskusjon kollegiet har hatt om saken gis rektor fullmakt til å oppnevne en komite for å arbeide med realiseringen av et nytt kulturhistorisk museumsanlegg i Bjørvika/Bispevika/Sørengaområdet med det mandat som universitetsdirektøren har formulert og med de endringer som kom fram under diskusjonen.


V-SAK 11
A-saksnr. 00/5627
EVALUERING AV UNIVERSITETETS INNSATSOMRÅDER FOR FORSKNING 1995-99. OPPFØLGING AV EVALUERINGSUTVALGETS RAPPORT

Lenth fremmet følgende tilleggsforslag :

Universitetsdirektøren bes vurdere om dagens karrierestruktur er hensiktsmessig for å ivareta nye tverrfaglige utfordringer.

Svorstøl fremmet følgende tilleggsforslag i 3. avsnitt:

.....i 亚博娱乐官网_亚博pt手机客户端登录 med de involverte fakultetene, Senter for utvikling og miljø (SUM) og Miljøforum.

Fabricius Hansen fremmet følgende tilleggsforslag:

I rapporter og videre planlegging skal likestillingsperspektivet innarbeides.

Forslagene ble vedtatt.

Endelig vedtak:

Evalueringsutvalgets rapport inngår som en del av grunnlagsmaterialet for universitetets arbeid med planlegging og organisering av tematiske satsinger og andre strategisk forskningstiltak. Rapporten inngår dessuten i grunnlagsmaterialet for det pågående arbeidet med alternative organisasjonsformer ved universitetet. Universitetsdirektøren bes vurdere om dagens karrierestruktur er hensiktsmessig for å ivareta nye tverrfaglige utfordringer.

Universitetsdirektøren tar initiativ til en dialog med representanter for området Klinisk kommunikasjon og Det medisinske fakultet med sikte på å avklare mulighetene for en løsning angående behovet for videreføring av aktiviteter. En tilsvarende kontakt etableres med InterMedia og Det utdanningsvitenskapelige fakultet angående Kommunikasjon: teknologi og kultur.

Kollegiet slutter seg til universitetsdirektørens forslag til oppfølging av området miljøforskning i 亚博娱乐官网_亚博pt手机客户端登录 med de involverte fakultetene, Senter for utvikling og miljø (SUM) og Miljøforum.

De fire ansvarsfakultetene påser at det utarbeides endelige sluttrapporter for innsatsområdene, samt statusrapporter og eventuelt planer for videre drift av innsatsområdenes videreførte aktiviteter, innen 1. oktober 2000. I rapporter og videre planlegging skal likestillingsperspektivet innarbeides.


V-SAK 12
A-saksnr. 00/1642
ENDRET PRAKSIS OG NYE STATUTTER FOR UNIVERSITETETS PRISER

I henhold til alternativ 2 i universitetsdirektørens notat utdeles universitetets tre priser, 亚博娱乐官网_亚博pt手机客户端登录sprisen, Prisen for godt læringsmiljø og Formidlingsprisen, årlig med hver kr. 250 000.

Det etableres en felles komite for alle tre prisene. Denne benytter konsulenter ved behov.

Prisene utdeles ordinært på Universitetets årsfest. Som en spesiell ordning for 2000 legges årets utdeling til universitetets markering av Oslos 1000-årsjubileum 11.11.00.

Universitetsdirektøren får fullmakt til å redigere det fremlagte forslag til statutter i samsvar med kollegiets diskusjon. Statuttene gjøres gjeldende for årets utlysing.


V-SAK 13
A-saksnr. 00/2859
ENDRING AV FAGBETEGNELSE OG NAVN VED SOSIALØKONOMISK INSTITUTT

Det akademiske kollegium vedtar å endre fagbetegnelsen ved Sosialøkonomisk institutt fra "sosialøkonomi" til "samfunnsøkonomi", og at instituttets navn endres fra "Sosialøkonomisk institutt" til "Økonomisk institutt".


V-SAK 14
A-saksnr. 99/5598
OMSTRUKTURERING AV DEN GREVELIGE HJELMSTJERNE - ROSENCRONESKE STIFTELSE

Kollegiet godkjenner at Den grevelige Hjelmstjerne - Rosencroneske Stiftelse deles i to legater:
  • Legat nr 111 Den grevelige Hjelmstjerne – Rosencroneske Stiftelse til Universitetsbiblioteket og
  • Legat nr 178 Den grevelige Hjelmstjerne – Rosencroneske Stiftelse til Universitetet i Oslo.
Rektor gis fullmakt til å foreta redaksjonelle endringer i statuttene for de to nye legatene .


V-SAK 15
A-saksnr. 99/10082
STATSREGNSKAPET 1999 FOR UNIVERSITETET I OSLO

Kollegiet godkjenner årsregnskapet for 1999 med forklaringer.


V-SAK 16
A-saksnr. 00/5839
ÅRSREGNSKAP 1998 OG BALANSE PER 31.12.98 FOR TØYENFONDET OG OBSERVATORIEFONDET

Kollegiet godkjenner de fremlagte årsregnskaper for 1998 for Tøyenfondet og Observatoriefondet og fastsetter fondenes balanse per 31.12.98 i samsvar med fremlegget.


V-SAK 17
A-saksnr. 00/5839
ÅRSREGNSKAP 1999 OG BALANSE PER 31.12.99 FOR TØYENFONDET OG OBSERVATORIEFONDET

Kollegiet godkjenner de fremlagte årsregnskaper for 1999 for Tøyenfondet og Observatoriefondet og fastsetter fondenes balanse per 31.12.99 i samsvar med fremlegget.


V-SAK 18
A-saksnr.00/7598
LEIEPROSJEKTER OG ROMALLOKERING
FREMTIDIGE KOSTNADER OG PRIORITERINGER

Kollegiet tar universitetsdirektørens notat til etterretning og slutter seg til hovedprinsippene når det gjelder romfordeling.


V-SAK 19
A-saksnr. 99/2829
RETNINGSLINJER FOR BIARBEID VED UNIVERSITETET I OSLO

Bojer fremmet følgende forslag til vedtak :

Saken avvises.

Forslaget falt med 1 stemme (Bojer).

Kollegiet godkjenner reningslinjer for biarbeid ved Universitetet i Oslo

Rektor gis fullmakt til å redigere retningslinjer i lys av diskusjonen .


V-SAK 20
A-saksnr. 99/8483
OPPRETTELSE AV ARBEIDSUTVALG VED DET MEDISINSKE FAKULTET. ENDRING AV NORMALREGLER FOR FAKULTETER OG ADMINISTRASJONSREGLEMENT FOR DET MEDISINSKE FAKULTET

Saken trekkes .


V-SAK 21
UTGÅR


V-SAK 22
A-saksnr. 00/7786
STILLINGSBESKRIVELSE PROFESSORAT/PROFESSORSTIPEND I UORDNEDE OG KOMPLEKSE SYSTEMER (NUMERISKE METODER).

Kollegiet slutter seg til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets anbefaling og godkjenner stillingsbeskrivelsen for professorat/professorstipend i uordnede og komplekse systemer (numeriske metoder .


V-SAK 23
A-saksnr. 00/7787
STILLINGSBESKRIVELSE – PROFESSORAT I ODONTOLOGI (KARIOLOGI)

Kollegiet slutter seg til Det odontologiske fakultets anbefaling og godkjenner stillingsbeskrivelse for professorat i odontologi (kariologi) .


SAKER TIL
BEHANDLING I LUKKET MØTE


V-SAK 24
A-saksnr. 00/7790
PROFESSORAT II I MEDISIN (PATOLOGI) V/INSTITUTTGRUPPE FOR OSLO KOMMUNALE SYKEHUS, KNYTTET TIL STILLING SOM AVDELINGSOVERLEGE, ALTERNATIVT OVERLEGE, VED PATOLOGISK ANATOMISK AVDELING, ULLEVÅL SYKEHUS

Kollegiet slutter seg til Det medisinske fakultets innstilling og tilsetter Steinar Aase som professor II i medisin ved Universitetet i Oslo.

Protokolltilførsel: Dahl og Larsen:

Igjen har det blitt foretatt intervju av søkerne uten studenter i intervjugruppen. Hvis denne praksis ikke endres, vil undertegnede i fremtiden stemme for å sende tilsvarende saker tilbake til fakultetene for ny behandling.


V-SAK 25
A-saksnr. 00/7791
PROFESSORAT II I MEDISINSK STATISTIKK
INSTITUTTGRUPPE FOR MEDISINSKE BASALFAG

Kollegiet slutter seg til Det medisinske fakultets innstilling og tildeler Thore Egeland professorkompetanse i medisin (medisinsk statistikk). Thor Egeland tilsettes som professor II I medisinsk statistikk ved Universitetet i Oslo for det gjenværende tidsrom av avtalen mellom Rikshospitalet og Det medisinske fakultet, som blir for perioden 1.3.00 til 31.8.02


V-SAK 26
A-saksnr. 00/7792
PROFESSORSTIPEND I MEDISIN (BARNEKIRURGI) VED INSTITUTTGRUPPE FOR KLINISK MEDISIN RH/DNR/SiA, KNYTTET TIL OVERLEGESTILLING VED KIRURGISK AVDELING, RIKSHOSPITALET
FORLENGET TILSETTING

Kollegiet slutter seg til Det medisinske fakultets innstilling og forlenger tilsettingen til Ragnhild Emblem i professorstipend i medisin (barnekirurgi) knyttet til overlegestilling ved Kirurgisk avdeling, Rikshospitalet for en periode på inntil 6 måneder fra 1. mars 2000, slik at det gis rom for å gjennomføre en forsvarlig vurdering av vedkommendes kvalifikasjoner.


V-SAK 27
A-saksnr. 00/7795
PROFESSOR II-STILLING I RESSURSGEOGRAFI
TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING

Kollegiet gir sin tilslutning til at professorat II i ressursgeografi besettes uten forutgående kunngjøring

Kollegiet slutter seg til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets innstilling og tilsetter Jon Martin Trondalen som professor II i ressursgeografi ved Universitetet i Oslo, så lenge han innehar hovedstilling ved CESAR og Vannakademiet, likevel ikke utover en periode på 5 år.


V-SAK 28
A-saksnr. 00/7800
PROFESSOR II-STILLING I FYSIKK (NØYTRONSPREDNINGSTEKNIKKER)
TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING
EKSTERNT FINANSIERT

Kollegiet gir sin tilslutning til at professor II-stilling i fysikk (nøytronspredningsteknikker) besettes uten forutgående kunngjøring.

Kollegiet slutter seg til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets innstilling og tilsetter Bjørn Haubach i stilling som professor II i fysikk ved Universitetet i Oslo, så lenge han innehar hovedstilling som seniorforsker ved Institutt for energiteknikk (IFE) på Kjeller, likevel ikke utover en periode på 5 år, under forutsetning av at ekstern finansiering blir gitt.

Protokolltilførsel fra Dahl, Larsen, Jacobsen, Sarnes, Svorstøl:

Undertegnede ser det som sterkt beklagelig at man her viderefører den etter vår mening uheldige praksis med tilsetting uten utlysning i professor-II stillinger. Dette opprettholder en fortsatt kjønnsmessig skjevhet i disse stillingene.


V-SAK 29
A-saksnr. 00/7802
PROFESSORAT II I BIOLOGI (BIOSTATISTIKK)
TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING

Kolleiet gir sin tilslutning til at professor II-stilling i biostatistikk besettes uten forutgående kunngjøring.

Kollegiet slutter seg til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets innstilling og tilsetter Nigel G. Yoccoz i stilling som professor II i biologi ved Universitetet i Oslo, så lenge han innehar hovedstilling som forsker I ved Norsk institutt for naturforskning (NINA), likevel ikke utover en periode på 5 år.

Protokolltilførsel fra Dahl, Larsen, Jacobsen, Sarnes, Svorstøl:

Undertegnede ser det som sterkt beklagelig at man her viderefører den etter vår mening uheldige praksis med tilsetting uten utlysning i professor-II stillinger. Dette opprettholder en fortsatt kjønnsmessig skjevhet i disse stillingene.


V-SAK 30
A-saksnr. 00/7833
PROFESSORAT II I TEORETISK ASTROFYSIKK VED
TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING

Kollegiet gir sin tilslutning til at professor II-stilling i teoretisk astrofysikk besettes uten forutgående kunngjøring.

Kollegiet slutter seg til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets innstilling og tilsetter Øystein Lie-Svendsen som professor II i teoretisk astrofysikk ved Universitetet i Oslo, så lenge han innehar hovedstilling som forsker ved FFI, likevel ikke utover en periode på 5 år.

Protokolltilførsel fra Dahl, Larsen, Jacobsen, Sarnes, Svorstøl:

Undertegnede ser det som sterkt beklagelig at man her viderefører den etter vår mening uheldige praksis med tilsetting uten utlysning i professor-II stillinger. Dette opprettholder en fortsatt kjønnsmessig skjevhet i disse stillingene.


V-SAK 31
A-saksnr. 00/7838
PROFESSORAT II I FARMASI (MOLEKYLÆR MIKROBIOLOGI)
TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING
EKSTERN FINANSIERT

Kollegiet gir sin tilslutning til at professorat II i farmasi besettes uten forutgående kunngjøring.

Kollegiet slutter seg til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets innstilling, og tilsetter Kirsten Skarstad som professor II i farmasi ved Universitetet i Oslo for en periode på fem år fra 01.01.2000, så lenge hun innehar hovedstilling som seniorforsker ved Avdeling for cellebiologi, Institutt for kreftforskning, Det norske Radiumhospital.


V-SAK 32
A-saksnr. 00/7836
PROFESSORAT II VED PSYKOLOGISK INSTITUTT
FORLENGET TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING

Kollegiet slutter seg til Det samfunnsvitenskapelige fakultets innstilling og gir sin tilslutning til at Kristian Tambs tilsetting som professor II forlenges fra 01.01.2000 til og med 28.02.2002. Stillingen knyttes til Tambs hovedstilling som forsker ved Statens institutt for folkehelse. Han tilsettes på samme betingelser som tidligere.


V-SAK 33
A-saksnr. 98/2433
KLAGE PÅ SAKSBEHANDLING I FORBINDELSE MED TILSETTING
Unntatt off.h. jf Off.l. § 5.a

Det vises til egen B-protokoll.


V-SAK 34
A-saksnr. 00/7835
SØKNAD OM OPPRYKK TIL FORSKER SKO 1183 INNEN FAGOMRÅDET MILJØ OG UTVIKLING

Kollegiet godkjenner bedømmingen for opprykk til forsker 1183 innen fagområdet miljø og utvikling for Desmond Neil og tildeler opprykket.


V-SAK 35
A-saksnr. 00/1355
OPPRYKK TIL PROFESSOR ETTER KOMPETANSE INNENFOR FAGOMRÅDET SOSIALANTROPOLOGI

Kollegiet godkjenner bedømmingen for opprykk til professor etter kompetanse innen fagområdet sosialantropologi for Bruce Kapferer.


V-SAK 36
A-saksnr. 00/7834
OPPNEVNING AV NASJONAL BEDØMMELSESKOMITE INNEN FAGOMRÅDET GEOGRAFI

Kollegiet slutter seg til forslaget fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og oppnevner følgende som medlemmer av den nasjonale bedømmelseskomite innen fagområdet geografi, for søknadsperioden 1999-2001:

Professor Johan Ludvig Sollid, Geografisk institutt, Universitetet i Oslo

Professor Michael Jones, Geografisk institutt, NTNU, Trondheim

Professor Sven Lindqvist, Gøteborgs Universitet, Sverige

Professor Johan Ludvig Sollid oppnevnes som komitéens administrator.

Spesialsakkyndige oppnevnes etter behov.


V-SAK 37
A-saksnr. 00/0581
TILDELING AV UNIVERSITETET I OSLOS MENNESKERETTIGHETSPRIS, LISL OG LEO EITINGERS PRIS 2000
Unntatt fra off.h. jf Off.l. § 6.6

Kollegiet tildeler Universitetet i Oslos menneskerettighetspris, Lisl og Leo Eitingers pris 2000 i samsvar med komiteens forslag.


V-SAK 38
A-saksnr. 99/8483
OPPNEVNING AV EKSTERNE REPRESENTANTER I DET MEDISINSKE FAKULTETS STYRE

Saken sendes tilbake til Det medisinske fakultet.


V-SAK 39
EKSTRAORDINÆRT KOLLEGIEMØTE 26. 4.2000 ALTERNATIVT 2.5.2000
ENDRING AV TIDSPUNKT FOR KOLLEGIEMØTE 8/2000 FRA 7.11.2000 TIL 14.11.2000

Det innkalles til ekstraordinært kollegiemøte 2.5.2000 kl. 0900-1200 for behandling av revidert budsjett.

Tidspunkt for kollegiemøte 8/2000 endres fra 7.11. til 14.11.2000.


V-SAK 40
EVENTUELT
a)
UTVALG FOR VURDERING AV PROFESSOR II STILLINGER

Ingeborg Jacobsen fremmet forslag om at mandat og sammensetning for utvalget som skal vurdere professor-II stillinger legges fram som orienteringssak i neste møte.

Universitetsdirektøren opplyste at dette vil bli gjort.


ORIENTERINGSSAKER



O-SAK 1
A-saksnr. 00/3234
UNIVERSITETS- OG HØGSKOLERÅDET – SAMMENSLÅING AV DET NORSKE UNIVERSITETSRÅD OG DET NORSKE HØGSKOLERÅDET


O-SAK 2
A-saksnr. 00/7839
AGENDA 21


O-SAK 3
A-saksnr. 99/2709
RENOVERING AV OBSERVATORIEBYGNINGEN – OPPFØLGING AV BYGGESAK


O-SAK 4
A-saksnr. 99/0567
STUDIEMESSIGE FORDELER AV DATATILKNYTNING TIL STUDENTBYENE


O-SAK 5
REGNSKAP PR 29.2.2000


O-SAK 6
MUNTLIG ORIENTERING FRA REKTOR OG DIREKTØR OM AKTUELLE SAKER

  • Prorektor orienterte om følgende:

  • - Brev fra Tone Haraldsen om deltakelse i utvalget for organisasjonsmodeller ved UiO
    - Dekanmøtet 7. april

  • Ass. universitetsdirektør orienterte om følgende:

  • - Frokostmøte med Oslo/Akershus-benken i Stortinget 12.4.00
    - Etablering av IT-senter på Fornebu
    - Arbeidet med fagdimensjonering
    - Mjøsutvalgets instilling

  • Orienteringssakene ble tatt til etterretning.




Ansvarlig: Universitetsdirekt?rens kontor
Opprettet 06.06.2000 av Gunn von Trepka
Publisert 26. apr. 2010 11:52 - Sist endret 9. okt. 2015 18:33