protokoll_5_99.html

UiO hjemmeside
M?ter 1999
Sakskart og protokoller
Det akademiske kollegium

 

Opp: M?ter 1999 Neste: http://www.uio.no/www-adm/kollegiet/moter/kart_prot99/


PROTOKOLL FRA MØTE NR. 5/99 I DET AKADEMISKE KOLLEGIUM

Møte ble satt tirsdag 8. juni 1999, kl. 0900, Kollegierommet, 10. et., Administrasjonsbygget, og hevet kl. 1600.


Tilstede fra kollegiet:
Kaare R. Norum, Rolv Mikkel Blakar, Gunnar Handahl, Cathrine Fabricius Hansen, Ingeborg Jacobsen, Asbjørn Kjønstad, Eivind Osnes, Frank Sarnes, Olaf Svorstøl, Borger A. Lenth, Paul Thyness, Tine Aasklund, Christoffer Wiig.


Tilstede fra administrasjonen:
Tor Saglie, Inger Stray Lien, Toril Johansson, Jan Thorsen, Gunn von Trepka.


PRESENTASJON AV UNIVERSITETETS
INTERNASJONALE VIRKSOMHET

Presentasjon ved seksjonsleder Ullerød
Seksjon for internasjonale programmer



SAKER TIL
BEHANDLING I LUKKET MØTE


ORDINÆRE SAKER



V-SAK 1
GODKJENNING AV DAGSORDEN

Dagsorden ble godkjent.


V-SAK 2
GODKJENNING AV PROTOKOLL MØTE 4/99

Protokoll fra møte 4/99 godkjennes.


SAKER TIL
BEHANDLING I ÅPENT MØTE


V-SAK 3
TILDELING AV DOKTORGRADER

Cand.jur. Anne Robberstad tildeles den juridiske doktorgrad.

Cand.med. Edvin Bach-Gansmo, cand.med. Svein Tore Baksaas, cand.med. Ida Rashida Khan Bukholm, cand.med. Per Gisle Djupesland, cand.med. Egil Hagen, cand.med. Magnus Heldal, cand.med. Lars Helgeland, cand.med. Angelika Sorteberg, cand.med. Øystein Anders Strand og cand.med. Berit Woldseth tildeles den medisinske doktorgrad.

Cand.philol. Elise Seip Tønnesen tildeles den filosofiske doktorgrad.

Cand.real. Oddgeir Kristiansen, cand.scient. Camilla Lothe Nesbø, cand.real. Else Kristine Nordhagen og Master Purobie Bose tildeles dr. scient.-graden.

Cand.psychol. Merete Øie tildeles dr. phycol.-graden.


V-SAK 4
A-saksnr. 99/1731
OVERFØRING AV ET FORSKNINGSPROGRAM UNDER NORGES FORSKNINGSRÅD TIL UNIVERSITETET I OSLO

Under forutsetning om årlig tildeling på 5 mill.kr. fra KUF/NFR, gir kollegiet sitt samtykke til at ProSus etableres som et strategisk universitetsprogram ved Universitetet i Oslo for en periode på seks år dvs. til utgangen av 2005. I utgangspunktet tas det sikte på en organisatorisk tilknytning mellom ProSus og SUM. Kollegiet ber universitetsdirektøren komme tilbake til spørsmålet om organisatorisk tilknytning for ProSus dersom dette er nødvendig.


V-SAK 5
A-saksnr. 98/4044
PROLONGERING AV VEDTEKTER FOR INSTITUTT FOR MENNESKERETTIGHETER

Kollegiet slutter seg til universitetsdirektørens forslag til prolongering av Vedtekter for Institutt for menneskerettigheter for en periode ikke utover 31.12.2000.


V-SAK 6
A-saksnr. 99/0055
ENDRING AV §4, SISTE AVSNITT, I REGLEMENT FOR UTDELING AV H.M. KONGENS GULLMEDALJE

Kollegiet slutter seg til universitetsdirektørens forslag til endring av dato for innlevering av forslag i
Reglement for utdeling av H.M. Kongens gullmedalje §4, siste avsnitt: "Forslagene leveres innen 1. mai til Det akademiske kollegium, som fatter den endelige beslutning om utdeling av medalje".


V-SAK 7
A-saksnr. 96/1158
ENDRING AV STATUTTER FOR UNIVERSITETET I OSLOS MENNESKERETTIGHETSPRIS
LISL OG LEO EITINGERS FOND
VEDTAKSFORSLAG
Kollegiet slutter seg til universitetsdirektørens forslag til endring av overskrift på statuttene:
"Statutter for Universitetet i Oslos menneskerettighetspris, Lisl og Leo Eitingers pris."

Kollegiet gir rektor fullmakt til å foreta redaksjonelle endringer i statuttene.


V-SAK 8
A-saksnr. 99/0244
ENDRINGER AV STATUTTER FOR LÆRDALS ÆRESPRIS INNEN AKUTTMEDISIN

Statutter for Lærdals ærespris innen akuttmedisin endres som følger:
§3, første setning, endres til: "Prisen deles ut hvert fjerde år, og består av et prisbeløp på 250 000,-, samt en krystallplate med inskripsjon."
§5, endres til: "Komiteen sammensettes av tre medlemmer, to oppnevnt av Det medisinske fakultet og ett oppnevnt av fondsstyret. Oppnevnelsen gjelder for fire år ad gangen, men kan fornyes. Komiteen velger selv sin formann."



V-SAK 9
A-saksnr. 99/1578
ORGANISERING AV OPPDRAGSVIRKSOMHET
HØRING DELUTREDNING FRA MJØSUTVALGET AVGITT 19.4.99

1. Kollegiet slutter seg til de merknader til Mjøsutvalgets utredning som fremgår på ss 1-8 i universitetsdirektørens notat.

2. Kollegiet tar de innkomne høringsuttalelser til etterretning, og vil i denne sammenheng betone den store betydning den eksternt finansierte virksomheten har ved vår institusjon.

3. Kollegiet slutter seg i hovedtrekk til de innarbeidede merknader til de foreslåtte retningslinjer.

4. Det delegeres til rektor på dette grunnlag og kollegiets diskusjon, å utforme den endelige høringsuttalelsen fra Universitetet i Oslo.


V-SAK 10
A-saksnr. 99/2482
ETABLERING AV ETTÅRIG VIDEREUTDANNING I ARBEIDSLIVSKUNNSKAP BESTÅENDE AV DELFAG (10VT) VED UNIVERSITETET I BERGEN OG SEMESTEREMNE VED UNIVERSITETET I OSLO

Kollegiet slutter seg til forslag fra Det samfunnsvitenskapelige fakultet og etablerer Ettårig videreutdanning i arbeidslivskunnskap. Det ettårige studiet består av delfaget i Arbeidsliv, historie og samfunn fra Universitetet i Bergen og semesteremnet Prosjektarbeid, organisasjon og ledelse fra Universitetet i Oslo.

Studenter som har fulgt det samordnede opplegget fra 1996 og senere, kan få utskrift for ettårig studium/20 vekttall. Studiet kan inngå i en cand.mag.-grad som ettårig enhet dersom studenten oppfyller de øvrige krav til graden.


V-SAK 11
A-saksnr. 92/0744
ENDRING AV UTFYLLENDE BESTEMMELSER FOR GRADEN DR.ART. VED UNIVERSITETET I OSLO

Notat fra universitetsdirektøren av 18.5.99 følger vedlagt.
VEDTAKSFORSLAG
Kollegiet fastholder normen om fireårig avtaleperiode for den organiserte forskerutdanningen. Det enkelte fakultet fastsetter inntil videre avtaleperiode i henhold til dette, og med hensyntagen både til forskerutdanningens betydning, realistiske arbeidsbetingelser for den enkelte stipendiat og til fakultetenes prioriteringer og rammebetingelser.

Kollegiet kommer tilbake til saken i lys av en evaluering av forskerutdanningen.

Kollegiet opprettholder eksisterende ordlyd i Utfyllende bestemmelser for graden dr.art. (vedtatt 24.03.98) §4, 1. ledd.

På bakgrunn av fakultetets endring av rutiner med hensyn til trykking av doktoravhandlinger forut for disputas endres §7, tredje ledd i Utfyllende bestemmelser til følgende: "Dersom avhandlingen godkjennes til disputas, har kandidaten ansvar for at minimum 45 eksemplarer blir trykket innenfor fakultetets frister og retningslinjer."


V-SAK 12
A-saksnr. 97/4468
SENTER FOR TEKNOLOGI, INNOVASJON OG KULTUR (TIK) - ENDRING AV VEDTEKTENE

Kollegiet slutter seg til universitetsdirektørens forslag til ny sammensetning av styret, og fastsetter vedtektene i samsvar med universitetsdirektørens anbefalinger.

Kollegiet delegerer ansvaret for eventuelle fremtidige endringer i vedtektene innen rammen av normalreglene til Det samfunnsvitenskapelige fakultet.


V-SAK 13
A-saksnr. 98/2028
RENOVERING AV OBSERVATORIEBYGNINGEN
IVARETAKELSE AV NATURVITENSKAPELIGE MUSEALE INTERESSER OG LOKALISERING AV SENTER FOR IBSENSTUDIER

Universitetsdirektøren trakk sitt forslag til vedtak av 31.5.99 og la frem følgende forslag ved møtet begynnelse:

1. Kollegiet ber universitetsdirektøren videreføre arbeidene med en generell restaurering av Observatoriebygningen med midler fra Jahrestiftelsen.

2. Kollegiet opprettholder vedtaket om at Senter for Ibsenstudier lokaliseres i Observatoriebygningen. Senteret med tilhørende Ibsenprosjekt lokaliseres i boligdelen (langfløyen) med egen inngang på langsiden, i tillegg til at tilhørende villa i sin helhet tas i bruk. Når andre tilfredsstillende permanente lokaler er stilt til disposisjon (senest 10 år etter ferdigstillelse), flytter Ibsensenteret ut.

3. Observatoriedelen av Observatoriebygningen avsettes til museale formål. Om nødvendig avsettes i tillegg 1-2 rom i boligdelen til museale formål. Dette bør skje med utgangspunkt i utredningen fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets ad-hoc utvalg (Observatoriets og kartverkets historie, Abeljubileet, Birkeland-Eyde jubileet, nordlysets historie og Stiftelsen ungdom og forskning).

4. Universitetsdirektøren bes fremme forslag til et mandat for og sammensetning av et utvalg som skal utrede opprettelse av et universitets-/vitenskapshistorisk museum med lokalisering i hele eller deler av Observatoriebygningen.

Etter kollegiets diskusjon og før voteringen trakk universitetsdirektøren dette forslaget og fremmet følgende forslag:

1. Kollegiet ber universitetsdirektøren videreføre arbeidene med en generell restaurering av Observatoriebygningen med midler fra Jahrestiftelsen.

2. Kollegiet opprettholder vedtaket om at Senter for Ibsenstudier lokaliseres i Observatoriebygningen. Senteret med tilhørende prosjekt "Henrik Ibsens skrifter" disponerer fra innflytting og for 10 år fremover så mye av Observatoriebygningen som det har behov for, med de unntakelser som er spesifisert i pkt 3.

3. Unntatt er nullpunktrommet og observatoriekuppelen som fra innflytting avsettes til museale formål, og arealer som det vil være naturlig å innrette til sambruk mellom Ibsensenteret og naturvitenskapelige interesser( inngangsparti, resepsjon, møte og medierom).

4. Øvrige lokaler i Tverrfløyen - og andre lokaler som Ibsensenteret kan avse - frigjøres til naturvitenskapelgie/museale formål, når Bradevillaen kan tas i bruk av Ibsensenteret/prosjektet i henhold til avtalen med Jahre-fondet.

5. Universitetet i Oslo forplikter seg til innen 2010 å skaffe passende lokaler som Ibsensenteret kan flytte inn i ved fraflytting fra Observatoriebygningen.

6. Universitetsdirektøren bes fremme forslag til et mandat for og sammensetning av et utvalg som skal utrede opprettelsen av et universitets-/vitenskapshistorisk museum med lokalisering i hele eller deler av Observatoriebygningen.

Eivind Osnes fremmet til votering universitetsdirektøren forslag som ble lagt frem ved møtets begynnelse.

Forslaget falt med 1 stemme (Osnes).

Endelig vedtak:

Det ble votert punkt for punkt.

1. Kollegiet ber universitetsdirektøren videreføre arbeidene med en generell restaurering av Observatoriebygningen med midler fra Jahrestiftelsen.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

2. Kollegiet opprettholder vedtaket om at Senter for Ibsenstudier lokaliseres i Observatoriebygningen. Senteret med tilhørende prosjekt "Henrik Ibsens skrifter" disponerer fra innflytting og for 10 år fremover så mye av Observatoriebygningen som det har behov for, med de unntakelser som er spesifisert i pkt 3.

Forslaget ble vedtatt mot 1 stemme (Osnes).

3. Unntatt er nullpunktrommet og observatoriekuppelen som fra innflytting avsettes til museale formål, og arealer som det vil være naturlig å innrette til sambruk mellom Ibsensenteret og naturvitenskapelige interesser( inngangsparti, resepsjon, møte og medierom).

Forslaget ble vedtatt mot 1 stemme (Osnes).

4. Øvrige lokaler i Tverrfløyen - og andre lokaler som Ibsensenteret kan avse - frigjøres til naturvitenskapelgie/museale formål, når Bradevillaen kan tas i bruk av Ibsensenteret/prosjektet i henhold til avtalen med Jahre-fondet.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

5. Universitetet i Oslo forplikter seg til innen 2010 å skaffe passende lokaler som Ibsensenteret kan flytte inn i ved fraflytting fra Observatoriebygningen.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

6. Universitetsdirektøren bes fremme forslag til et mandat for og sammensetning av et utvalg som skal utrede opprettelsen av et universitets-/vitenskapshistorisk museum med lokalisering i hele eller deler av Observatoriebygningen.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.


V-SAK 14
A-saksnr. 99/2514
BETENKNING PROFESSORAT I MEDISIN (SATSINGSOMRÅDE FOR KIRURGISKE DISIPLINER/OPERATIVE FAGFELT)
SENTRALSYKEHUSET I AKERSHUS

Kollegiet slutter seg til Det medisinske fakultets forslag til betenkning for professorat i medisin.

Protokolltilførsel fra Frank Sarnes og Olaf Svorstøl:

Undertegnede er uenig i at denne stillingen er av midlertidig art, og mener at det burde utlyses som faste stillinger.

Dessuten har ikke organisasjonene fått saken til drøfting.


V-SAK 15
A-saksnr. 99/2515
BETENKNING PROFESSORAT I MEDISIN (MED HOVEDANSVAR KNYTTET TIL LEDELSE AV DEN VIDERE PLANLEGGING AV UTBYGGINGEN AV UNIVERSITETSFUNKSJONENE)
SENTRALSYKEHUSET I AKERSHUS

Kollegiet slutter seg til Det medisinske fakultets forslag til betenkning for professorat i medisin.

Protokolltilførsel fra Frank Sarnes og Olaf Svorstøl:

Undertegnede er uenig i at denne stillingen er av midlertidig art, og mener at det burde utlyses som faste stillinger.

Dessuten har ikke organisasjonene fått saken til drøfting.


V-SAK 16
A-saksnr. 99/2516
BETENKNING PROFESSORAT II I STRØMNINGSTEKNIKK

Kollegiet slutter seg til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets forslag til betenkning for professorat II i strømningsteknikk.


V-SAK 17
A-saksnr. 99/2519
BETENKNING PROFESSORAT II/ 1/5 FØRSTEAMANUENSIS I SAMFUNNSGEOGRAFI

Kollegiet slutter seg til Det samfunnsvitenskapelige fakultets forslag til betenkning for professorat II/førsteamanuensis i samfunnsgeografi.


SAKER TIL
BEHANDLING I LUKKET MØTE


V-SAK 18
A-saksnr. 99/5588
UNIVERSITETETS PRIS FOR GOD FORSKNINGSFORMIDLING
Sperrefrist 2.9.99.

Kollegiet gir rektor fullmakt til å sluttføre saken..


V-SAK 19
A-saksnr. 99/0055
TILDELING AV H.M.KONGENS GULLMEDALJE
Sperrefrist 2.9.99

Kollegiet slutter seg til den foreliggende innstilling og tildeler H.M.Kongens gullmedalje i samsvar med innstillinger fremmet av Det utdannings-, Det historisk-filosofiske-,Det juridiske-, Det matematisk-naturvitenskapelige-, Det odontologiske-, Det samfunnsvitenskapelige- og Det medisinske fakultet.


V-SAK 20
A-saksnr. 99/0054
UNIVERSITETETS FORSKNINGSPRIS 1999
Sperrefrist 2.9.99

Kollegiet slutter seg til den sakkyndige komites innstilling og tildeler Universitetets forskningspris for 1999 i samsvar med den foreliggende innstilling.


V-SAK 21
A-saksnr. 99/2521
PROFESSORAT I SOSIOLOGI

Kollegiet slutter seg til Det samfunnsvitenskapelige fakultets innstilling og tilsetter Gunn Elisabeth Birkelund som professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo. Dersom Birkelund takker nei til stillingen returneres saken til Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Det forutsettes at Birkeland i løpet av en toårsperiode deltar på godkjent kurs i universitetspedagogikk eller skaffer seg tilsvarende kompetanse på annen måte.


V-SAK 22
A-saksnr. 99/2522
PROFESSORAT VED INSTITUTT FOR SPESIALPEDAGOGIKK
TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING

Kollegiet gir sin tilslutning til at professorat innen feltet autisme besettes uten forutgående kunngjøring.

Kollegiet slutter seg til Det utdanningsvitenskapelige fakultets innstilling og tilsetter Harald Martinsen som professor innen feltet autisme ved Universitetet i Oslo.

Det forutsettes at han i løpet av en toårsperiode deltar på godkjent kurs i universitetspedagogikk eller skaffer seg tilsvarende kompetanse på annen måte.


V-SAK 23
A-saksnr. 99/2523
PROFESSORAT II ZOOLOGISK MUSEUM
TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING
EKSTERNT FINANSIERT

Kollegiet gir sin tilslutning til at professorat II Zoologisk museum besettes uten forutgående kunngjøring.

Kollegiet slutter seg til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets innstilling og tilsetter Jan Heggenes som professor II, Zologisk museum, Universitetet i Oslo, så lenge han innehar hovedstilling som professor ved Telemark distriktshøgskole, dog ikke utover en periode på 3 år.


V-SAK 24
A-saksnr. 99/2524
PROFESSORAT II I FARMASI (RUSMIDDELKONTROLL)
FORLENGET TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING

Kollegiet gir sin tilslutning til av professorat II i farmasi (rusmiddelkontroll) besettes uten forutgående kunngjøring.

Kollegiet slutter seg til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets innstilling og tilsetter Asbjørg Solberg Christophersen som professor II ved Farmasøytisk institutt, så lenge hun innehar hovedstilling som forsker ved Statens rettstoksikologiske institutt, dog ikke utover en periode på 5 år.


V-SAK 25
A-saksnr. 99/2526
PROFESSORAT II I BIOLOGI

Kollegiet gir sin tilslutning til av professorat II i biologi besettes uten forutgående kunngjøring.

Kolleiet slutter seg til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets innstilling og tilsetter Frode Fonnum som professor II ved Biologisk institutt, så lenge han innehar hovedstilling som forskningssjef ved Forsvarets forskningsinstitutt, dog ikke utover en periode på 2 år.


V-SAK 26
A-saksnr. 97/0539
PROFESSORAT II I ANALYTISK MILJØKJEMI KOMBINERT MED HOVEDSTILLING SOM FORSKNINGSSJEF VED NIVA
ENDRING AV HOVEDSTILLING

Kollegiet slutter seg til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets innstilling og lar Georg Becher fortsette som professor II i analytisk miljøkjemi ved Universitetet i Oslo, så lenge han innehar hovedstilling som forskningssjef ved Norsk institutt for vannforskning (NIVA) for perioden 1.6.99 til 30.4.02.


V-SAK 27
A-saksnr. 96/2498
OPPNEVNING AV STYRELEDER FOR UNIVERSITETETS NATURHISTORISKE MUSEER OG BOTANISK HAGE

Kollegiet oppnevner professor Knut Fægri som leder for styret ved Universitetets naturhistoriske museer og Botanisk hage. frem til 31. desember 2002.


V-SAK 28
A-saksnr. 99/2527
OPPRYKK TIL PROFESSOR ETTER KOMPETANSE INNENFOR FAGOMRÅDET ODONTOLOGI

Kollegiet godkjenner bedømmingen for opprykk til professor etter kompetanse innen fagområdet odontologi (immunologi) for Karl Schenck og tildeler opprykket.


V-SAK 29
A-saksnr. 99/2528
OPPRYKK TIL PROFESSOR ETTER KOMPETANSE INNENFOR FAGOMRÅDET ODONTOLOGI
Unntatt off. jf Off.l. §6.4

Saken utsettes.


V-SAK 30
A-saksnr. 99/2530
OPPRYKK TIL PROFESSOR ETTER KOMPETANSE INNENFOR FAGOMRÅDET ODONTOLOGI
Unntatt off. jf Off.l. §6.4

Saken utsettes.


V-SAK 31
A-saksnr. 99/2532
OPPRYKK TIL PROFESSOR ETTER KOMPETANSE INNENFOR FAGOMRÅDET ODONTOLOGI
Unntatt off. jf Off.l. §6.4

Saken utsettes.


V-SAK 32
A-saksnr. 97/1569
OPPRYKK TIL PROFESSOR ETTER KOMPETANSE 1999 UTEN NY BEDØMMING

Kollegiet godkjenner personlig opprykk til professor etter kompetanse for følgende søkere:
Arne Oshaug, kosthold og ernæring
Janne Bondi Johannessen, datastøttet tekstforskning
Mark Teeuwen, japansk litteratur
Arvid O. Vollsnes, musikkhistorie og analyse

Oshaug har ikke pedagogisk utdanning, men har drevet pedagogisk utviklingsarbeid. Rektor bes vurdere om Oshaug oppfyller kravene til pedagogisk basiskompetanse. Dersom han ikke oppfyller kravene, forutsettes det at han skaffer seg pedagogisk basiskompetanse i løpet av en toårsperiode.

Teeuwen har ikke dokumentert at han har pedagogisk basiskompetanse. Det forutsettes at han skaffer seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode.


V-SAK 33
A-saksnr. 99/2533
OPPRYKK TIL PROFESSOR ETTER KOMPETANSE INNEN FAGOMRÅDET KLINISK BARNEPSYKOLOGI

Saken sendes Nasjonal bedømmelseskomite.


V-SAK 34
A-saksnr.
VALG AV STYREMEDLEMMER, VARAMEDLEM OG STYRELEDER FOR UNIFOR

Kollegiet slutter seg til forslag av 20.5.99 fra UNIFORSs styreformann - med tilslutning fra styret i UNIFOR den 27.5.99 - og oppnevner professor Gunnar Nicolaysen som ny styreformann, advokat Anne Merete Nicolaysen, siviløkonom Emil Bull og siviløkonom Erik Must som styremedlemmer. Som nytt varamedlem oppnevnes professor Tore Hansen. Alle oppnevninger gjelder for perioden 14.6.99 til 13.6.01.


V-SAK 35
A-saksnr. 99/2265
REVIDERT BUDSJETT
1) Kollegiet fordeler midler til følgende tiltak fra reserven pr. 8. juni 1999:
Sak
Beløp
Merknad
Nettverk for fjernundervisn.
200 000
Partneravgift og individuelle tjenester
Lønnskompenasjon 1999
2 306 000
Kompensasjon i 1999 for lønnsoppjør i 1998
Åpning av UB
500 000
Åpning av UB, årsfest og faglig arrangement
Læringsmiljøpris
100 000
Vedtatt i kollegiet 01-12-98 å øke prisen
EMBnet-noden
250 000
UiOs andel av kostnadene
Kortkontor Akademika
2 050 000
Jf. kollegiets vedtak 15.12.98 (årsplan 1999)
Intermedia
527 000
Førsteaman. og underskuddsdekning
Reg. forskningsetiske kom.
150 000
Styrket bemanning
Styrking av ØPA
225 000
Øke bemanningen med to stillinger
Sommerblomster på Tøyen
250 000
Bevilgning til sommerblomstene på Tøyen
Informasjonsavdelingen
1 000 000
Styrket profileringsinnsats
USIT
2 000 000
Sikkerhet, e-post, økt studentbruk av IT
PriScaFa-prosjektet
150 000
Innføring av multifunksjonsutstyr ved UiO

Totalt fordeles dermed 9,708 mill. kroner til ovennevnte formål.

2) Det foretas følgende bygningsmessige investeringer finansiert av det omtalte likviditetsoverskuddet:

Sak
Beløp
Merknad
Bygningsmessige utbedr.
9 000 000
Brannsikring/inneklima/utsmykning
ZEB-bygningen
4 000 000
Innfrielse av garantiforpliktelse


Administrasjonen beklager at det reviderte budsjettforslaget ikke er drøfte med organisasjonene, og vil ta det reviderte budsjettvedtaket opp med organisasjonene til orientering.


V-SAK 36
EVENTUELT

Det ble ikke meldt noen saker under Eventuelt.


ORIENTERINGSSAKER



O-SAK 1
A-saksnr. 98/1852
ÅR 2000 OG UNIVERSITETET I OSLO
STATUS


O-SAK 2
A-saksnr. 98/5601
INTERNASJONALISERINGSPOTTEN


O-SAK 3
A-saksnr. 99/2540
REGNSKAPSOVERSIKT FOR PERIODEN 1. JANUAR - 30. APRIL 1999


O-SAK 4
A-saksnr. 93/1159
SAK TATT PÅ REKTORS FULLMAKT


O-SAK 5
MUNTLIG ORIENTERING FRA REKTOR OG DIREKTØR OM AKTUELLE SAKER

Rektor orienterte om følgende saker:
- møte med byråd Horntvedt
- debattmøte på Campus med ordførerkandidatene i Oslo
- Veksthuset på Tøyen
- møte med Statsministeren
- åpning av Norsk museumsforbund
- utdeling av Brageprisen
- stiftelsesmøte i Chateau Neuf
- 亚博娱乐官网_亚博pt手机客户端登录sdagene

Universitetsdirektøren orienterte om følgende:
- brannvern, branntilsyn og brannsikring
- arkivrutiner og postombæring
- regnskap 1998
- nettobudsjettering
- kollegiets seminar 22.6.99
- etatssstyringsmøte 16.6.99

Sakene ble tatt til orientering.




Ansvarlig: Universitetsdirekt?rens kontor
Opprettet 16.09.1999 av Gunn von Trepka
Publisert 26. apr. 2010 11:56 - Sist endret 9. okt. 2015 18:34