Periodisk evaluering Høst 2011

Emnet ble dessverre ikke gjennomført etter planen. Dette skyldtes permisjoner, sykdom og manglende vikarmidler. Det ble holdt 9 forelesninger og 2 seminarer. Emnet er bygd opp slik at flere forelesere deltar i undervisningen. Dermed får studentene mest mulig innsikt i de ulike forskningsområder i feltet i tillegg til en grundig gjennomføring i teori og metode.

35 studenter hadde meldt seg til emnet. 15 deltok på den første obligatoriske forelesningen og 14 på de følgende forelesninger og seminarer. 13 studenter gikk opp til eksamen; en leverte legeerklæring. Ingen stryk. Karakterene varierte fra A-D. Fem fikk A; to fikk B; fire fikk C og to fikk D.

En god erfaring som tenkes videreført er å fortsette den nåværende formen for kvalifiseringsoppgaven hvor studentene kan arbeide i gruppe, og ha først en muntlig presentasjon hvor de får kommentarer og (konstruktive) tilbakemeldinger fra både læreren og medstudenter. Deretter sender de et skriftlig 2-3siders notat om oppgaven  i Fronter. Bruk av artikler som kan lastes ned fra nettet bør også videreføres.

 

Periodisk evaluering Høst 2009

Emneansvarlig: Bjarne Rogan

Administrativt ansvarlig: Ragnhild Kuløy

 1. Beskrivelse av og kommentar til eventuelle avvik fra og endringer i emnebeskrivelsen

Ingen avvik eller endringer

2. Kommentarer til kvantitative gjennomføringsdata på emnet (karakter, stryk, frafall)

Karakterfordelingen synes noenlunde normal. Av ca 30 påmeldte ved semesterstart møtte i underkant av 20 opp til undervisning første gang. Oppslutningen har vært stabil gjennom kurset.

3. Er det indikasjoner/eksempler på særlig god kvalitet? Hvordan er de fulgt opp?

Neppe

4. Er det indikasjoner på sviktende kvalitet? Hvordan er de fulgt opp?

Neppe

5. Hva er det fokusert på i denne perioden mht utvikling av studiekvalitet?

– Forut for de fleste av forelesningene ble det fra semesterets begynnelse lagt detaljerte forslag til relevant lesestoff fra leselisten. Det syntes imidlertid som om studentene i liten grad forberedte seg gjennom lesning av relevant litteratur.
– Fordi forelesningene gitt av emneansvarlig i høy grad gikk på tvers av pensum/leselister, ble fyldige notater fra disse forelesningene lagt ut på Fronter.

6. Forslag til å forbedre emnet
a. Pensum/leselister vil nok av mange oppfattes som til dels vanskelig, og det skiller tydeligvis mellom kandidatene. Dette kan likevel oppfattes som en styrke ved opplegget, gitt at det er leselister (ikke pensum) og at vurderingsformen er hjemmeoppgave. For en tradisjonell skoleeksamen ville nok dette pensumet ha vært for krevende.
b. Det hadde vært ønskelig med noe mer pensumlitteratur på norsk, og dette arbeider vi med (må til dels nyskrives).
c. Kvalifiseringsoppgaven (muntlig presentasjon i grupper) fungerte rimelig godt, og bedre enn skriftlig kortoppgave (sammenliknet med andre emner). Studentene jobbet mer med oppgavene og de oppfattet selv muntlig fremlegging som en god og lærerik erfaring. Men det var overraskende at studentene oppga at de hadde lite erfaring med muntlig fremstilling gjennom studiet. Studentfremlegging bør få en større plass på seminarene.
 

 

  

Periodisk evaluering Høst 2008

Emneansvarlig: Saphinaz Amal Naguib

Administrativt ansvarlig: Ragnhild Kuløy

1- Beskrivelse av og kommentarer til eventuelle avvik fra og endringer i emnebeskrivelsen

  Forelesningene gikk etter planen, og det ble ingen avvik i undervisningen. Det ble holdt tolv forelesninger og fire seminarer. Flere forelesere deltok i undervisningen

 

2- Kommentarer til kvantitative gjennomføringsdata
Emnet ble undervist for første gang høsten 2008. 25 studenter hadde meldt seg til emnet. 15 deltok på forelesninger og seminarer. 14 studenter gikk opp til eksamen. Ingen stryk. Karakterene varierte fra A-E. To fikk A; fem fikk B; seks fikk C og en fikk E.

3- Indikasjoner på særlig god kvalitet
Emnet ble undervist for første gangen høsten 2008, og det finnes ikke nok erfaring og data for å kunne lage en komparasjon. En god erfaring som tenkes videreført er bruk av artikler som kan lastes ned fra nettet.

4- Er det indikasjoner på sviktende kvalitet
Se pkt. 3. Videre hadde ikke Unipub ferdigstilt kompendiet før slutten av oktober selv om trykkeriet hadde fått alle de relevante artikler i mai måned.

 5- Hva er det fokusert på i denne perioden
Se pkt. 3

6- Forslag til tiltak for å forbedre emnet
Velge en mindre vanskelig grunnbok på engelsk eller norsk, og finne flere artikler som kan lastes ned fra nettet.