MUS4211 - Kursbeskrivelse

(supplement til emnebeskrivelsen)

Dette er et undervisningsintensivt kurs. Det er en kombinasjon av fagseminar og oppgaveseminar (oppgaveskrivingskurs). Hensikten er at man fra starten av kan sette musikkfagets grunnlagsproblemer i forbindelse med studentens eget masteroppgaveprosjekt.

Fagseminardelen har et eget pensum (se pensumlisten). Det gis her 12 dobbelttimer med forelesninger fra musikkvitenskapens delomr?der, systematisk musikkvitenskap og musikktenkningens historie (se undervisningsplanen). Studenten skal skrive en semesteroppgave over et selvvalgt emne som er knyttet til pensum i fagseminardelen. Studenten skal holde et obligatorisk seminarinnlegg p? ca. 20 minutter der prosjektet for semesteroppgaven presenteres. Seminarinnlegget holdes i seminartimer med grupper p? ca. 15 studenter. Tittel, pensum og problemstilling for semesteroppgaven skal leveres til veileder og godkjennes innen fastsatt frist. Oppgaven st?tter seg til pensumlitteraturen, og kan bruke tilleggslitteratur som anf?res i oppgavens litteraturliste. Vi skiller alts? mellom pensumliste (felles for alle) og litteraturliste (individuell). Oppgaven skal ha et omfang p? ca. 10 sider. Den vurderes med karakterer (A–F). Fagseminardelen – med godkjent seminarinnlegg og semesteroppgave – gir en uttelling p? 10 studiepoeng. Semesteroppgaven er en selvstendig eksamen i forhold til masteroppgaven.

Oppgaveseminaret rommer fire dobbelttimer i starten av semesteret med kurs i skriving av masteroppgave og innf?ring i relevante emner og ferdigheter (se emnebeskrivelsen p? web). Studenten skal her skrive et prospekt for sin planlagte masteroppgave. Omfanget er ca. 6–10 sider, og prospektet skal godkjennes av veileder. Til oppgaveseminaret er det knyttet et eget pensum (se egen pensumliste). Oppgaveseminardelen gir uttelling senere i form av studiepoeng for innlevert masteroppgave.

Publisert 6. mars 2005 16:47