Tofaktorautentisering for e-post p? ikke-driftet Android-mobil

Veiledning for oppsett av epost og kalender p? Android telefoner som er ikke er driftet i UiO sin driftsplatform.

Dersom du har en en Android telefon som ikke er driftet av UiO, m? du sette opp epostkontoen din p? ny etter at 2-faktor autentisering er aktivert for din bruker. UiO vil kun st?tte gmail epostleseren for 2-fa tilkobling. Dersom du har benyttet en annen epostleser til UiO mail, vil denne ikke lenger kunne benyttes. Dersom du har benyttet gmail appen, m? den gamle kontoen slettes, og den nye settes opp.

NB! Veiledningen kan avvike noe avhengig av telefonprodusent,
modell, og Android versjon.

1. ?pne Gmail appen
    • Dersom dette er f?rste gang du bruker Gmail-appen, f?r du opp en velkomstskjerm. Klikk p? Hopp over, og du vil f? se knappen Opprett  ny epostkonto (Fortsett til pkt 4.)
  2. Klikk p? konto-ikonet, deretter velger du Administrer kontoer p? enheten
    konto-ikonetManage accounts i menyen
  3. Velg din eksisterende UiO konto, og velg Slett konto.
  4. Trykk p? Legg til konto, og velg Exchange konto.
  5. Skriv inn ditt brukernavn for MS 365 ved UiO p? formen brukernavn@uio.no.
  6. Du blir tatt til UiOs UHAD-p?loggingsside og skriver passordet ditt. Klikk deretter Logg p? (Sign in).

Skjermbilde: P? UHAD-siden skriver du inn ditt UiO-passord
  7. Verifiserer oppsettet med number matching eller seks sifret kode.

Skjermbilde: Number matching Gmail Android

NB! Mange opplever at man blir avkrevd 2-fa p? ny etter at man har autentisert. Dette er en bug. Du kan enten avslutte mail appen, og starte denne p? ny, eller gjennomf?re autentiseringen p? ny. I begge tilfelle blir du riktig innlogget.

Publisert 4. des. 2022 13:22 - Sist endret 27. des. 2022 15:42