Aktivere 2FA for Outlook for Mac

Veiledningen viser hvordan Outlook for Mac settes opp med tofaktorautentisering.

UiO aktiverer n? tofaktorautentisering for Outlook for Mac.

Du vil da f? opp en feilmelding i Outlook, som sier at ditt brukernavn, passord eller sikkerhetsinnstillinger ikke lenger stemmer. Trykk Yes.

Skjermbilde av feilmelding i Outlook for Mac

En dialogboks kommer opp, hvor du bes skrive inn brukernavn og passord. Det er viktig at brukernavnet skrives inn p? formen brukernavn@uio.no.

Skjermbilde av dialogboks hvor ens bes skrive brukernavn og passord

Velg hvilken konto du vil logge p? med.

Skjermbilde av Velg konto vindu

Skriv deretter inn ditt passord. Klikk deretter Sign in.

Skjermbilde av UHAD-vindu hvor en skriver inn passord

Et vindu for Number matching kommer opp.

Skjermbilde av vindu med et tosifret nummer

Skriv inn det samme tosifrede tallet i Microsoft Authenticator for ? fullf?re number matchingen, og p?se samtidig at autentiseringsforesp?rselen kommer fra Microsoft Office.

Skjermbilde av number matching i Microsoft Authenticator

Avslutt Microsoft Outlook for Mac (File → Quit eller cmd + q), for s? ? starte programmet p? nytt.

Publisert 13. jan. 2023 22:13 - Sist endret 15. jan. 2023 07:31