Ta i bruk bofh i OS X

Du kan benytte bofh fr? di maskin med OS X.

Her f?r du berre ei oppskrift p? korleis du starter ein bofh-sesjon fr? OS X. Den generelle bruksanvisninga for bofh gir ein introduksjon til kva bofh kan brukast til, og korleis bofh brukast.

Bofh er installert p? fellesmaskiner p? UiO, s? f?rste steg vil vere ? logge inn p? ei slik fellesmaskin. F?rst n?r du er logga inn p? ei slik maskin, kan du starte bofh.

Starte ein terminal

F?rste steg er ? starte programmet Terminal. Du kan enten bla deg fram til programmet i Finder (det ligg under /Programmer/Verkt?y), eller s?ke det opp med Spotlight:

Du kan starte programmet Terminal med Finder
Du kan starte programmet Terminal med Spotlight

Logge inn p? fellesmaskin

Neste steg er ? logge inn p? ei fellesmaskin. I denne guiden vil vi benytte Ulrik (login.uio.no). For ? logge inn p? denne maskina, m? du taste inn:
ssh ditt-uio-brukernavn@login.uio.no

Du vil bli spurd om ? taste inn passordet ditt. Dette er det samme passordet som du bruker til ? logge inn p? din e-postkonto, i Brukerinfo, og mange andre tenester p? UiO.

Starte bofh

N?r du er p?logga fellesmaskina, vil det dukke opp ein informasjonstekst i terminalen. Du kan d? taste inn kommandoen:

bofh

Bofh vil d? starte, og du vil igjen bli spurd om ? taste inn passordet ditt. Du bruker d? det samme passordet som du brukte til ? logge inn p? fellesmaskina.

Terminalvindu med bofh. Kommandoane som du sj?lv m? taste inn er markert med utheva tekst.
S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Emneord: bofh, os x, mac, terminal, login
Publisert 12. okt. 2010 13:24 - Sist endra 22. sep. 2023 21:33