Oppsett av UiO-e-post og kalender p? privat Android-telefon

Veiledning for oppsett av epost og kalender p? Android telefoner som er ikke er driftet i UiO sin driftsplatform.

Ikke r?de data p? privat telefon

Merk: Hvis du sender eller mottar e-post med informasjon som kategoriseres som r?de data, kan du ikke synkronisere UiO-e-post til privat mobiltelefon. Se Klassifisering av data og informasjon for informasjon om hva som er r?de data og se Lagringsguiden, merknad 2 for punktet som sl?r fast at r?de data ikke kan synkroniseres til privat telefon.

Bruk Gmail-appen

For UiO-e-post kan du kun bruke Gmail-appen p? telefonen. Hvis du har brukt Gmail-appen med en annen konto, m? den gamle kontoen slettes, og den nye settes opp.

Ikke redigerbare kalenderoppf?ringer

Enkelte kontoer har kalenderoppf?ringer som ikke kan redigeres eller endres. Veiledningen nedenfor er oppdatert for ? fikse problemet. Hvis du allerede har satt opp UiO-e-post p? telefonen og har ikke-redigerbare kalenderhendelser, kan du slette oppsettet og sette opp p? ny med denne veiledningen.

Slik setter du opp UiO-e-post p? privat Android-mobil

NB! Veiledningen kan avvike noe avhengig av telefonprodusent, modell, og Android-versjon.

1. ?pne Gmail-appen
    • Hvis dette er f?rste gang du bruker Gmail-appen, f?r du opp en velkomstskjerm. Klikk p? Hopp over, og du vil f? se knappen Opprett  ny epostkonto (Fortsett til pkt 4.)
    • Dersom du har en eksisterende konto satt opp. Klikk p? konto-ikonet, deretter velger du Administrer kontoer p? enheten
      konto-ikonetManage accounts i menyen
      • Velg din eksisterende UiO konto, og velg Slett konto.
  2. Trykk p? Legg til konto, og velg Exchange konto.
  3. Skriv inn din "Prim?re mailadresse", eksempel "f.m.etternavn@usit.uio.no".
  4. Du blir tatt til UiOs UHAD-p?loggingsside. Her er din prim?re adresse fylt ut, men denne m? du endre til formen "brukernavn@uio.no",  og deretter skrive passordet ditt. Klikk deretter Logg p? (Sign in).
    (Dersom du har aktivert passwordless, vil du f? en melding om at noe feilet. Klikk da p? lenkene "Bruk passord" som st?r under innloggingsboksen)

Skjermbilde: P? UHAD-siden skriver du inn ditt UiO-passord
  5. Verifiserer oppsettet med number matching eller seks sifret kode.

Skjermbilde: Number matching Gmail Android

NB! Noen opplever at man blir avkrevd 2-fa p? ny etter at man har autentisert. Dette er en bug. Du kan enten avslutte mail appen, og starte denne p? ny, eller gjennomf?re autentiseringen p? ny. I begge tilfelle blir du riktig innlogget.

Publisert 12. sep. 2022 09:42 - Sist endret 27. nov. 2023 10:12