Hvor mye e-post har jeg? Hvor stor er e-postkontoen min?

Alle p? UiO m? holde e-posten sin ryddig og slette mest mulig. det er flere grunner til dette:

• Un?dvendig lagring av data gir un?dvendig ?kt klimaavtrykk
  • Un?dvendig lagring av data gir un?dvendige kostnader
  • Un?dvendig lagring av data kan v?re brudd med GDPR (personvernforordningen) som sier at skal ingen informasjon med personopplysninger skal oppbevares lenger enn n?dvendig, og dette gjelder ogs? informasjon i e-post.

Viktig informasjon skal som regel ligge andre steder enn i e-post for ? v?re nyttig, og informasjon som ikke er viktig, skal slettes.

Sjekk hvor mye e-post du har

Slik finner du ut hvor mye informasjon du har i e-postkontoen din:

1. ?pne webmail fra mail.uio.no.

2. Klikk p? tannhjulet ?verst til h?yre p? skjermen, og velg Alternativer

Bilde som viser plasseringen av menyobjektet Alternativer

3. Velg Generelt til venstre p? skjermen som ?pnes. Klikk deretter p? Min konto, og se hvor mye du har i e-postkontoen din nederst til h?yre i vinduet, under Postboksbruk.

N?r du rydder i e-posten din, kan det v?re motiverende ? f?lge med p? at det blir stadig mindre i kontoen etter hvert som du sletter og flytter ut informasjon. Husk ? t?mme papirkurven / Deleted items i e-posten for ? se effekten av slettingen.

Bilde som viser plasseringen av menyobjektet Generelt og Postkassest?rrelse

Publisert 26. mars 2024 14:02 - Sist endret 28. mai 2024 14:12