Melde inn en Android-telefon i Workspace One

Denne veiledningen er for innmelding av Android-enhet i driftsl?sningen Workspace One. Det er obligatorisk for alle telefoner ? v?re i dette driftssystemet. Manuell innmelding slik den beskrives her, er aktuell kun for telefoner som er kj?pt inn av UiO f?r 1/11-22, og private telefoner.

Det opprettes en egen "Work profile" p? mobilen som du bruker til arbeidsrelaterte aktiviteter. Innstillinger til bl.a e-post og kalender vil v?re ferdig konfigurert, og du f?r tilgang til ressurser og apper mye brukt p? p? UiO.

F?r du g?r i gang

• S?rg for at du har internett-dekning, det anbefales WiFi da det g?r noe data til nedlastinger av apper og ressurser.
  • Du m? ha en Google Play-konto satt opp p? telefonen.
  • Kontakt Sentral IT-support om du har problemer eller lurer p? noe.

Slik installerer du Workspace One med Intelligent Hub p? Android

• ?pne Google Play p? mobilen din, og last ned appen Intelligent Hub
  • Start Intelligent Hub og f?lg veiviseren.
  • Oppgi f?lgende:
    • Server: mobil.uio.no
    • Group ID: uio

Skjermbilde av klargj?ringsprosess: Skriv inn server og group id

• Skriv inn ditt UiO-brukernavn og -passord:

Skjermbilde av klargj?ringsprosessen hvor du autentiserer deg med ditt brukernavn og passord

Enkelt fabrikanter vil her gi deg mulighet til ? lagre passordet i fabrikantens eget passordh?nderingssystem.
UiO anbefaler ikke dette.

Dersom telefonene en UiO kj?pt tjenestetelefon, settes eierskap til Corporate Owned,  ellers velger du "Employee owned".

Skjermbilde av klargj?ringsprosessen: Oppgi om enheten er UiO-eid eller eid av deg privat

• Sett deg inn brukeravtalen (privacy) som f?lger med VMWare Worskspace ONE, og klikk deretter p? I UNDERSTAND for ? fortsette.
    I tjenestens personvernserkl?ring oppgis det at UiO kan f? tilgang til ? utf?re en rekke operasjoner p? din enhet. Listen inneholder flere funksjoner enn det UiO har lov til og trenger ? administrere. Dette st?r n?ye beskrevet p? tjenestens side om personvern.
  • Veiviseren fortsetter med ? sp?rre deg om ? dele bruksdata med VMWare. Dette er ikke n?dvendig og du anbefales ? velge NOT NOW.
  • Godkjenn oppsett av Work Profile for ? g? videre.

Skjermbilde av klargj?ringsprosessen: Bekreft at arbeidsprofil kan installeres p? din enhet

• "Work Profile" blir satt opp p? telefonen din, og du kan bli spurt om noen godkjenninger, og og passord p? bl.a. eduroam.

Skjermbilde av din brukerkonto i applikasjonen Intelligent Hub

N?r arbeidsprofilen er installert, vil telefonen din vise en tom hvit side. Dette er en midlertidig feil, men dette har ingen innvirkning p? prosessen. Trykk p? initialene dine oppe i ?vre h?yre hj?rnet, og du vil komme til skjermbilde vist over.

N?r Workspace One med Intelligent Hub er installert, kan du skille mellom arbeidsrelaterte aktiviteter og privat bruk p? mobilen.

Publisert 24. nov. 2015 13:18 - Sist endret 17. aug. 2023 15:59