Bytte UiO-passord p? Mac

P? UiO m? du bytte passordet til brukerkontoen din én gang i ?ret. For ? fortsatt f? inn e-post og bruke andre UiO-tjenester, m? du legge inn det nye passordet ogs? p? din Mac.

Passordet p? Mac-en oppdateres ikke n?r du bytter UiO-passord i det ?rlige passordbyttet. Du m? selv legge inn det nye passordet som p?loggingpassord, til e-post og til tr?dl?snettet.

Macen har en egen funksjonalitet for ? huske passord for deg (Keychain Access), og vil i stor grad selv be deg om ? oppdatere passordet (bortsett fra p?loggingspassordet).

Nedenfor finner du kortere veiledninger for hvor du kan oppdatere passordet for enkelte tjenester.

Bytte p?loggingspassord p? Mac

G? til System Preferences, og velg Users & Groups.

I venstre kolonne finner du din brukerkonto som Current User. Velg fanen Password og klikk p? knappen Change Password.

Skriv inn ditt gamle p?loggingspassord i feltet Old Password, og skriv inn ditt nye passord i feltene New Password og Verify.

Avslutt med ? klikke p? knappen Change Password.

Oppdatere passordet for tr?dl?st (eduroam)

G? til System Preferences, velg Network.

I venstre kolonne velger du Wi-Fi. G? til Advanced... .

Slett oppf?ringen for eduroam under Preferred Networks. Avslutt med ? klikke p? OK.

Velg Wi-Fi-ikonet oppe til h?yre i Menubar og logg p? eduroam p? nytt med ditt nye UiO-passord.

Bytte passord p? Apple Mail og Calendar

G? til System Preferences, og Internet Accounts.

I venstre kolonne velger du konfigurasjonen for UiO mail for (ditt brukernavn) og klikker p? knappen Details... .

Skriv inn ditt nye UiO-passord i feltet Password og avslutt med ? trykke p? knappen OK.

Bytte passord p? Outlook

I Outlook, g? til Preferences... .

Klikk p? knappen Accounts.

Skriv inn ditt nye UiO-passord i feltet Password.

Avslutt med ? lukke vinduet for Accounts. Dette lagrer det nye passordet.

Publisert 11. jan. 2022 12:33 - Sist endret 20. jan. 2022 14:09