Hente ut Bitlocker-n?kler p? Intune/Autopilot-maskin

Harddisken p? Intune-maskinen din er beskyttet med Bitlocker-kryptering. Det er ikke mulig ? hente dataene uten Bitlocker-n?kkelen. Slik beskyttes dine data i tilfelle maskinen blir mistet eller stj?let.

Du kan ha behov for ? hente ut Bitlocker-n?kkelen. Med Intune og Azure AD er det n? tilrettelagt selvbetjening av dette for alle brukere.

Slik g?r du fram

1. ?pne din Microsoft kontoside: myaccount.microsoft.com i en nettleser.
  2. Logg p? med ditt brukernavn@uio.no, autentifiser med MFA, hvis det trengs.
    Se hjelpsider for MFA her
  3. Velg Devices fra venstremenyen for ? komme til oversikten over alle dine enheter.
    Min konto: velg enheter (devices)
  4. Finn og klikk p? enheten du vil hente ut n?kler for, og klikk p? View BitLocker keys

NB noe informasjon er gjort utydelig p? bildene av sikkerhetshensyn.
    Min PC: aktive enheter
  5. Du f?r n? opp en h?yremeny med historisk oversikt over alle n?kler. Sjekk opp Key ID med motsvarende som vises p? din PC. Dette vil typisk v?re den som ligger ?verst. Trykk p? Show recovery keyBitlocker n?kler for dine disker
  6. Du f?r n? opp et vindu med Bitlocker recovery key som m? tastes inn for ? l?se opp enhetenGjenopprettingsn?kkel

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 16. apr. 2020 11:29 - Sist endret 31. mai 2024 12:41