Spesialtilpasning av nettbrett

Oppgaver som kan utf?res p? et nettbrett kan blant annet v?re:

• datafangst-/analyse (forskning ol.)
  • administrative rutiner
  • studentveiledninger
  • klassesett-oppgaver
  • prosjekter med spesielle behov for tilganger og programmer
  • visningsenhet for publikum
  • digitalisering av bestemte arbeidsoppgaver

Hvis noen av behovene over er aktuelle for dere, send en e-post til mobile-enheter@usit.uio.no.

Noen av tilpasningene vi utf?rer

Funksjonene nevnt under leveres kun p? iOS / ipadOS. UiO-IT levere pr idag ikke denne typen funksjonalitet p? Android utstyr.

Distribusjon av bestemte apper

Nettbrettene kan leveres ferdig satt opp med et sett av apper som dere ?nsker skal v?re tilgjengelige slik at brukeren unng?r ? m?tte benytte privat ID for ? installere disse.

Egenutviklede apper

Egenutviklede apper p? UiO for bruk i UiO-sammenheng, kan tilgjengeliggj?res gjennom UiOs konto i Google Play, AppStore eller UiOs eget system for app-distribusjon. Kontakt mobil-app@usit.uio.no for ? sjekke om din egenutviklede app passer kriteriene for distribusjon gjennom UiO.

Spesielle tilganger

Vi setter opp nettbrettet slik at det kan vise bestemte tilganger eller dokumenter p? desktopen.

Nedl?sing av en eller flere program mer/funksjoner

USIT kan fjerne ett eller flere programmer/apper s? de ikke er synlig p? skjermen. Det kan gjelde AppStore, YouTube, Safari, Innstillinger eller andre applikasjoner som dere ikke ?nsker at bruker skal ha rettigheter til. Om dere kun ?nsker én app synlig, f?r vi til det ogs?.

Tilgang til fellesomr?de

Gjennom en egen applikasjon kan vi gi tilgang til fellesomr?de for gruppen eller prosjektet.

Nedl?sing for et bestemt tr?dl?st nett (wifi)

USIT kan sette opp nettbrettet til kun ? v?re p? Internett innenfor et bestemt nettverk. Dermed sikrer man seg at ikke nettbrettet ikke brukes annet enn p? det omr?det som det er tiltenkt (sykehus, lab, campus o.l.).

Single-App-Mode

USIT gj?r innstillinger slik at nettbrettet kun viser en app/program. Da er det kun dette programmet aktivt p? skjermen til enhver tid og bruker f?r ikke trykke p? Home-tasten eller se desktopen. Det kan v?re nyttig for f. eks en informasjonsskranke eller lignende.

NB! Tilpasningene kan ogs? utf?res p? mobiltelefoner.

Publisert 26. apr. 2017 13:55 - Sist endret 17. juni 2024 15:35