Ny Android telefon eller nettbrett

Veiledningen viser hvordan du setter opp en Android-enhet med obligatorisk innrullering i UiOs gjeldende driftsopplegg.

Sett opp enheten selv

Du kan selv sette opp enheten uten hjelp fra IT-personell ved ? f?lge denne trinnvise veilederen (det kan v?re sm? forskjeller produsentene i mellom):

• Skru p? Android-enheten. Sett i str?mkabel om n?dvendig.
  • Velg spr?k og trykk Start.
  • Aksepter produsentens vilk?r og betingelser for bruk av enheten ved ? trykke p? ENIG.
  • Bekreft at du godtar personvernreglene og sluttbrukerlisensen ved ? trykke ENIG en gang til.
  • Koble til mobilnettverk, eller Wi-Fi. Velg nettverket eduroam om du er p? UiO eller et et nettverk som passer for deg der du er.
    !!! Dersom du unnlater ? koble til internett vil ikke enheten innrulleres f?r den kommer p? nett. Den vil da automatisk tilbakestilles til fabrikkinnstillinger, og starte oppsett p? ny.
    All data og innstillinger du har gjort p? telefonen vil da slettes
  • Trykk pil tilbake nederst p? skjermen.
  • Mobiltelefonen vil n? Se etter oppdateringer f?r du f?r opp at Denne enheten tilh?rer organisasjonen din. Klikk Neste.
  • Telefonen vil Forberede til jobbkonfigurering og starte innrulleringen (enrollment).
  • Skriv inn ditt UiO-brukernavn og passord i feltene Username og Password. Trykk Next.
  • I Ownership velger du Coperate Owned og Corporate - Dedicated. Trykk Next.
  • Vinduet La oss konfigurere jobbprofilen din kommer opp. Trykk Godta og fortsett.
  • Du bes lese gjennom VMWares personvernerkl?ring for Workspace One f?r du trykker I UNDERSTAND.
  • Du gis muligheten til ? dele data (data sharing) med VMWare. Dette trenger du ikke ? gj?re, s? trykk NOT NOW. Bekreft at du ikke vil dele data ved ? trykke DON'T SEND.
  • Oppgi en passkode for ? sikre innholdet p? din enhet. Trykk CREATE PASSCODE.
  • Du f?r tre valg:
    • Fingeravtrykk og m?nster
    • Fingeravtrykk og PIN-kode
    • Fingeravtrykk og passord
  • Velger du Fingeravtrykk og PIN-kode, s? m? PIN-koden best? av minst 4 tegn. Skriv inn ?nsket PIN-kode og trykk Bekreft. Skriv inn PIN-koden p? nytt. Avslutt med Bekreft.
  • Telefonen vil n? registrere ditt fingeravtrykk. Trykk Start og f?lg instruksjonene.
  • Telefonen er n? satt opp for Jobb, og veilederen fortsetter med at du kan Legge til en personlig konto for ? f? mer ut av telefonen. Trykk Neste.
  • Oppgi din private Gmail-adresse (Google-konto) om du ?nsker ? sette telefonen opp for personlig bruk. Evt. trykk Hopp over.
  • Skriv inn ditt passord.
  • Bekreft evt. p?loggingen din med tofaktorautentisering, ved f. eks. ? skrive inn 6-sifret bekrftelseskode via din foretrukne autentiseringsapp.
  • En velkomstside kommer opp med informasjon om Googles vilk?r for bruk og personvernregler. Trykk Godta.
  • Velg hvilke Google-tjenester du ?nsker ? aktivere og trykk Godta.
  • Et vindu kommer opp og sp?r om du vil fortsette konfigurering. Du kan n? trykke Avslutt og f? p?minnelse.
  • Installasjonen er fullf?rt og klar til bruk. Trykk START.

Publisert 3. okt. 2022 10:52 - Sist endret 20. juni 2023 14:48