Sikker sletting ved avhending av datamaskiner ved UiO

Rutine som skal f?lges ved avhending av datamaskiner.

Dette rutinen gjelder f?lgende maskingrupper:

Alle maskiner installert med UiO-image: det omfatter alle OS, b?de MS Windows, Mac, alle Linux-varianter og UNIX-varianter. Dette inkluderer ogs? alle installasjonstyper: b?de server, klient og laptop.

Data som ikke b?r komme p? avveie

Man m? p?regne at det p? lokale harddisker vil kunne ligge data som ikke b?r komme p? avveie.

* P? grunn av diverse bruk: dokumenter og data som ligger lagret
* Deler av den enkelte e-postarkiv vil v?re cachet til disk
* Passord ligger lagret i diverse applikasjonsdata

Ansvar for at rutinen utf?res

Den enkelte lokale IT-ansvarlig er ansvarlig for ? gjennomf?re forsvarlig sletting av alle maskiner f?r avhending, resirkulering eller destruksjon [end of life, EOL]. Dette
skal gjennomf?res i henhold til godkjente rutiner. Se lenke for veiledning:

Rutiner for godkjent sletting av data fra disk

USIT har ogs? en "diskmakulator" som fysisk ?delegger disken p? en slik m?te at data ikke kan rekonstrueres. Se informasjon om disktmakulatoren og rutiner for innlevering av disker til tjenesten.

Dette betyr at alle maskiner skal leveres til lokal IT for skrubbing/rensing f?r EOL, uansett om lokal IT skal bes?rge selve EOL-prosedyren.

Det er en fordel om ogs? private maskiner/laptoper utenfor UiOs driftsregime gjennomg?r samme sikkerhetssletting, dersom det kan antas at de er brukt p? lik m?te som UiO-maskiner.

Publisert 20. sep. 2012 11:52 - Sist endret 26. mars 2019 22:02