Endre venstremenyen i wikien

I noen tilfeller kan det v?re hensiktsmessig ? tilpasse venstremenyen for ? f? rask tilgang til gitte artikler eller kategorier.

For ? endre venstremenyen, m? man ha rettigheten "sysop". Denne f?r du ved ? kontakte Houston.

Venstremenyen endres ved ? redigere en side i wikien som heter MediaWiki:sidebar

• S?k etter siden MediaWiki:sidebar, klikk p? lenken som vises for ? g? til siden.
  • Dersom du eller noen andre har redigert venstremenyen tidligere, vil det st? Rediger, hvis ikke vil det st? Opprett. Klikk p? lenken for ? redigere/opprette
  • I tekstfeltet som dukker opp, kan du p? vanlig m?te redigere venstremenyen som om det var en hvilken som helst annen tekst i wikien.
  • Bruk wikieditoren og f?lg navnekonvensjonene:
    • url'ene skrives p? f?lgende vis: side_navn|side_beskrivelse(det som vises i menyen).
      • ps: V?r oppmerksom p? "|"-tegnet mellom ordene slik at siden f?r en tittel.
    • du m? ikke ha mellomrom eller spesialtegn i side_navn, da dette vil speiles i url'en.
  • N?r du er ferdig med redigeringen, klikk "Lagre" nederst p? siden.

Eksempel

For ? lage en meny med b?de lenker til b?de sider og kategorier:

*Spr?k
**Category:Ordklasser|Generelt om ordklasser
**Substantiv|Substantiv
**Adjektiv|Adjektiv
**Verb|Verb

Som vil se slik ut:

meny

Publisert 4. aug. 2016 09:52 - Sist endret 3. mars 2021 11:36