Forslag til hjelpe-side for egen wiki

Form?let med denne siden er ? ha en hjelpeside som du kan kopiere over i egen wiki og redigere videre, slik at den er tilpasset behovene i den wikien.

For at brukerne lettere skal komme i gang med ? redigere i wikien, kan det v?re nyttig med en hjelpeside som forklarer de grunnleggende tingene. Dette er et forslag til hvordan hjelpesiden kan se ut, og hva den b?r inneholde. Dersom du har forslag til ting som b?r v?re med her, er det bare ? ta kontakt med wiki-support slik at vi kan forbedre siden.

For ? f? denne hjelpe-siden inn i egen wiki kopierer du teksten, g?r til Hjelp i egen wiki, oppretter siden og limer inn teksten.

__TOC__
==Nye brukere - hvordan skrive i wikien==

Hvis du ikke har rettigheter til ? skrive i wikien, er det bare ? ta kontakt.

N?r du har f?tt rettigheter kan du enten redigere allerede eksisterende sider, eller opprette nye. Du redigerer sider ved ? klikke p? "Rediger-fanen" og skrive inn. Vanligvis bruker man "Rik tekstredigering", som ser ut som nedenfor. Hvis det ikke ser slik ut, klikker du p? "Rik tekstredigering" som st?r der hvor det p? bildet st?r "Sl? av rik tekstredigering".<br>

[[Image:Rik-tekstredigering.png]]

<br> Skriv det du ?nsker ? skrive og klikk "Lagre". Da har du redigert en side!<br>

== Nye og gamle brukere - finne sider og filer i wikien  ==

Alt om sider finner du her: [http://www.uio.no/tjenester/it/utdanning/wiki/hjelp/kom-i-gang/opprette-side.html http://www.uio.no/tjenester/it/utdanning/wiki/hjelp/kom-i-gang/opprette-side.html]<br>

En oversikt over de siste endringene som er gjort i wikien finner du ved ? klikke p? "[[Special:RecentChanges|Siste endringer]]" i venstremenyen.

Alle sider i wikien finner du ved ? velge "[[Special:SpecialPages|Spesialsider]]" i venstremenyen og klikke p? valget "[[Special:AllPages|alle sider]]". Her finner du ogs? oversikter over alle opplastede filer i wikien, kategorier og brukere.

== Hvordan bruke denne wikien  ==

&lt;her fyller du inn ditt eget avsnitt om hva som er forventet av innhold i wikien og hvor mye man f?r lov ? endre&gt;.

Image:Rik-tekstredigering.pngLagre dette bildet og last det opp i wikien din for ? vise brukerne hvordan rik tekstredigering skal se ut.

Publisert 4. aug. 2016 09:52 - Sist endret 3. mars 2021 11:36