Legge til brukergrupper i wiki

Enkelte wikier har mange brukere og det ? fjerne og legge til disse manuelt kan v?re en utfordring. Dette gjelder for eksempel wikier rettet mot studenter, forskergrupper eller hele avdelinger.

Ved ? ta i bruk grupper i wikien, slipper du som eier ? legge til og fjerne brukere i wikien manuelt.

F?r du f?r en brukergruppe til wikien din, b?r du unders?ke med din lokale IT-tilsatte eller lokale webredakt?r om det allerede finnes en gruppe med samme form?l.

Opprette grupper

1. Logg p? i Brukerinfo (https://brukerinfo.uio.no), g? til Grupper > Ny gruppe.
  2. Fyll ut skjemaet.
    Det viktige her er at du velger b?de NIS_NG@uio og group@ldap, disse gj?r at gruppen blir synlig for wikien (se bilde). Dersom du trenger hjelp, ligger det lenker i Brukerinfo b?de til hjelpesider for oppretting av grupper og retningslinjene for oppretting av nye grupper, eller ta kontakt med Houston.
    listevisning grupper
  3. Vent p? svar fra brukeradministrasjonen, som behandler s?knaden. Du f?r svar p? e-post til brukeren du var p?logget med i Brukerinfo.
  4. S? fort brukeradministrasjonen har behandlet s?knaden om opprettelsen av den nye gruppen, kan du selv legge til medlemmene til gruppen via Brukerinfo.

N?r du har lagt til brukerne til gruppen via Brukerinfo, kan du sende navnet p? gruppen og navnet p? wikien til wiki-support@usit.uio.no, s? legger de gruppen inn i wikien. Merk at oppdatering av brukerne vil ikke skje f?r om natten etter at gruppen er lagt til. Det kan derfor v?re lurt ? be om ? f? lagt til gruppen i god tid.

Kjekt ? v?re klar over

• Det er ikke mulig ? b?de ha grupper og enkeltbrukere i wikien. Det vil si at dersom en bruker legges til manuelt, enten via wikien eller wikiadmin, vil denne brukeren miste alle sine roller i l?pet av natten. Gjelder ogs? dersom brukeren har utvidede rettigheter som for eksempel byr?krat eller sysop.
  • N?r brukerne legges til i wikien, f?r de kun rollen UiO_Bruker. Brukere som allerede eksisterer mister ikke sine rettigheter dersom de har rettigheter utover UiO_Bruker.
  • Brukere fra andre institusjoner som logger p? via Feide (f.eks fra Universitetet i Troms?, NTNU m.f.) m? legges til manuelt. Det samme gjelder for WebID-brukere. Disse blir ikke ber?rt av gruppeautomatikken.
  • Brukerne vil ikke bli fjernet fra wikien, men mister alle rettigheter og vil derfor ikke v?re i stand til ? se eller redigere teksten i wikien.
Publisert 4. aug. 2016 09:52 - Sist endret 3. mars 2021 11:38