Eksterne brukere i wiki

Personer uten UiO-brukerkonto kan f? tilgang til wiken ved ? opprette og logge seg p? med en WebID-brukerkonto. F?r ? f? til dette m? eieren av wikien opprette en WebID-gruppe som man inviterer de eksterne til. De eksterne m? deretter akseptere invitasjonen og opprette en WebID-brukerkonto f?r de logger p? wikien.

Som wikieier m? du f?rst opprette en WebID-gruppe som du inviterer eksterne brukere til. Deretter oppretter de eksternebrukerne WebID-brukerkontoer som de logger seg p? wikien med. N?r de har logget seg p? wikien vil de ikke ha rettigheter til ? lese i wikien f?r du har tildelt de rettigheter.

1. Logg p? webid.uio.no

G? til webid.uio.no og logg deg p? med din UiO-brukerkonto for ? opprette en WebID-gruppe.

logg inn i webid-grupper

2. Opprett en WebID-gruppe

Klikk p? Opprett gruppe. Om du har WebID-grupper fra f?r listes disse over.

Opprett ny gruppe-knapp

3. Registrer WebID-gruppen

Fyll ut navn p? gruppen, gi den en beskrivelse og lim inn adressen til wikien WebID-gruppen gjelder for. Klikk Opprett gruppe til slutt.

opprett gruppe-knapp

4. Invitere medlemmer til WebID-gruppen

Du har n? opprettet WebID-gruppen og kan invitere medlemmer til gruppen. Klikk p? Inviter medlemmer.

inviter medlemmer-knapp

5. Skriv velkomst-e-post til medlemmene

Legg inn e-postadresser til de du vil invitere.

Skriv en beskjed til medlemmene. Husk ? legge ved lenken til wikien din slik at det er enklere for medlemmene ? finne fram. Legg ogs? ved lenken til brukerveiledningen p? hvordan de g?r fram for ? godkjenne invitasjonen og opprette en WebID-bruker: http://www.uio.no/tjenester/it/utdanning/wiki/hjelp/brukerveiledning/webid.html

Merk at etter de eksterne brukerne har logget seg p? m? du gi de rettigheter til ? lese i wikien.

velkomst-e-post

6. Invitasjon sendt

N?r du har sendt invitasjonen vil du komme til en side som lister hvem du har invitert og om de har akseptert invitasjonen. Og du kan invitere flere.

liste over inviterte

Om du senere vil invitere nye medlemmer logger du deg inn samme sted som i punkt 1 over.

7. Be medlemmer logge inn i wikien

For at brukerne n? skal f? tilgang til wikien m? de fors?ke ? logge inn i wikien. De vil f? beskjed om at de ikke har rettigheter, men vil dukke opp i rettighetslisten (spesialsider - > brukerrettighetsliste). Du kan deretter gi dem tilgang herfra ved ? huke av tilgangene.

avhuking av tilganger

Publisert 4. aug. 2016 09:52 - Sist endret 3. mars 2021 11:43