Legge inn bilder i wiki

? legge inn bilde fungerer forel?pig ikke s? smertefritt som vi ?nsker, men her er i hvert fall en beskrivelse av hvordan det virker per dags dato. Den f?rste beskrivelsen virker bare p? ?pne wikier, mens den andre virker b?de p? ?pne og lukkede wikier.

Uavhengig av metode m? bildet f?rst lastes opp. Dette gj?res fra venstremenyen Verkt?y > Last opp fil.

Uavhengig av metode trenger man filnavnet. Dette kan du enkelt finne ved ? ?pne wikien i en ekstra fane og velge Verkt?y > Spesialsider i menyen til venstre. Velg Filliste p? siden som dukker opp. Kopier navnet (i kolonnen Navn, uten ? ta med "(fil) (slett)").

For ?pne wikier kan man legge bildet inn i VisualEditor (Rediger-fanen). Velg Sett inn og Media. Da f?r du opp:

s?kefelt

Lim inn filnavnet, og bildet dukker opp. Klikk p? bildet og deretter p? Bruk dette bildet. Du kommer n? inn i Medieinnstillinger hvor du kan gj?re diverse valg for bildet.

I lukkede wikier fungerer ikke den metoden, s? da m? man velge Rediger kilde-fanen og skrive inn [[File:filnavn.png]] der man vil ha inn bildet. Deretter kan man i VisualEditor (Rediger-fanen) velge bildet og gj?re innstillinger som ? sette st?rrelse, plassering, undertekst m.m.

Publisert 4. aug. 2016 09:52 - Sist endret 3. mars 2021 11:18