Hvordan kan eksterne f? tilgang til wikien?

Hvis du ikke har en UiO-brukerkonto m? du ha en WebID-brukerkonto som du logger deg p? med. Du m? i tillegg ogs? bli invitert til wikien av eieren av wikien. Dette skjer ved at du blir invitert til en spesifikk WebID-gruppe.

Beskrivelsen under viser deg hvordan du blir invitert til en WebID-gruppe, hvordan du oppretter en WebID-brukerkonto og hvordan du logger deg p? wikien.

Du trenger bare ? gj?re samtlige av disse punktene en gang. N?r du senere skal logge p? med WebID f?lger du punkt 5-6.

1. Invitasjon til WebID-gruppe.

Du f?r tilsendt en invitasjon p? epost fra eieren av wikien. Klikk p? lenken for ? godta invitasjonen.

invitasjonslenke

2. Opprette WebID-brukerkonto

Du blir n? sendt til en side der du skal velge ? opprette en WebID-brukerkonto. (Hvis du har en WebID-brukerkonto fra f?r kan du velge det innloggingsvalget).

"Opprett webid-bruker"-knapp

3. Registrere en WebID-brukerkonto

I skjemaet fyller du ut et valgfrittbrukernavn, passord og leser gjennom regelverket og bekrefter dette. Tilslutt klikker du Registrer deg

Registrering av webid

4. Bekreftelse p? WebID-konto og medlemsskap i WebID-gruppen

Du f?r n? opp en side som bekrefter at du har opprettet en WebID-brukerkonto og har tilgang til WebID-gruppen du ble invitert til.

Bekreftelse p? gruppemedlemskap

5. Logge p? wikien

Du kan n? logge deg p? wikien. Du har sannsynligvis f?tt tilsendt en lenke til denne i invitasjonen og lenken er p? denne formen:

https://wiki.uio.no/test/forskning/

Klikk p? lenken til wikien du er blitt invitert til. Du kommer n? til wikiens f?rsteside der du skal logge deg inn. Klikk p? Login oppe til h?yre p? siden.

login-knapp

6. Logge p? wikien med WebID

Du kommer n? til login-siden til wikien. Velg ? logge inn med WebID og tast inn brukernavnet og passordet du opprettet i stegene over.

valg av webid som innlogging

7. Tilgang til ? lese innhold i wikien

F?rste gangen du logger p? wikien har du ikke blitt gitt rettigheter til ? lese innholdet. Denne rettigheten m? eieren av wikien gi deg. Du m? derfor ta kontakt med eieren etter at du har logget deg p? og be om at du f?r rettigheter til ? lese innholdet i wikien. Opplys da om hva din WebID-brukerkonto heter.

Publisert 4. aug. 2016 09:52 - Sist endret 3. mars 2021 11:25