Tofaktorautentisering for Outlook (e-post og kalender)

Hva skjer?

? logge inn med kun brukernavn og passord er ikke lenger ansett som tilstrekkelig trygt. For ? ?ke sikkerheten b?de for UiO og deg som bruker IT p? UiO, har IT-avdelingen sl?tt p? tofaktorautentisering for flere tjenester den siste tiden. De fleste har allerede m?tt tofaktorautentisering ved p?logging til OneDrive, Teams, Feide, Remote Desktop eller andre tjenester. Og n? har turen kommet til e-post. F?rst ut er Outlook p? Windows.

Har du ikke brukt tofaktorautentisering tidligere?

Har du ikke brukt tofaktorautentisering p? UiO tidligere, m? du sette det opp med Microsoft Authenicator. Se veiledning for f?rstegangsoppsett.

Hvordan merker jeg det?

Neste gang du bruker Outlook p? Windows-PC vil merke at Outlook ber om en ny p?logging seende slik ut:

Hva skal jeg gj?re?

1. E-postadressen din er allerede oppgitt som kontoen du vil koble til i bildet over. Her oppgir du passordet ditt i feltet passord. Huk gjerne av for Remember my credentials.

2. Deretter vil et nytt p?loggingsvindu komme opp p? skjermen. Det ser slik ut:

Her vil ditt brukernavn p? formen [brukernavn]@uio.no v?re forh?ndsutfylt. Fyll ut med passordet ditt i feltet for passord.

3. Du kommer videre til godkjenning av p?logging. Du blir oppfordret til ? ?pne godkjenningsappen p? telefonen og skrive inn tallet som vises. F?lgende vises p? skjermen:

4. Bruker du Microsoft Authenticator (anbefalt) vil du h?re en varsellyd fra telefonen din. ?pne Microsoft Authenticator-appen, eller finn varslene p? telefonen din og ?pne appen derfra. Bruker du en annen app eller SMS, bare gj?r du som vanlig. Bildene her er fra en Android-telefon, men det vil v?re ganske likt ogs? p? iPhone.

5. Appen p? telefonen ber deg om ? skrive inn nummeret/tallet som vises i vinduet p? skjermen p? datamaskinen. Du kan sjekke at det er ditt brukernavn og at det er navnet p? programmet du pr?ver ? logge inn p?, som vises i appen p? telefonen. Skriv inn tallet som vises p? datamaskinen din. Etter at du har skrevet inn tallet, klikker du p? JA. Er det noe som ikke stemmer, klikker du p? et av de andre alternativene.

Du vil bli bedt om innlogging med tofakorautentisering hver 30. dag. Dette gjelder pr enhet, s? bruker du Outlook p? for eksempel b?de stasjon?r PC og b?rbar PC, telles det ned til neste tofaktorinnlogging separat for de to enhetene.

Publisert 8. nov. 2022 14:42 - Sist endret 27. okt. 2023 12:15