Filer i Educloud Research

For ? finne frem til filene dine, er du f?rst n?dt til ? logge inn og ?pne et Educloud Research skrivebord. Du kan lese n?rmere om hvordan man logger inn i Educloud Research skrivebord her.

Etter at du har logget inn kan du f?lge stegene under. F?lg veiledningen som stemmer med operativsystemet til den virituelle maskinen du jobber p?.

Prosjektmapper

Windows

1. ?pne Filutforsker og velg This PC i venstre margThis PC i File Explorer i et Educloud Research skrivebord. Nederst ligger Network Locations hvor posjektene er lokalisert
  2. Under Network Locations vil du se prosjektene du er medlem i
  3. Velg prosjektet du ?nsker ? jobbe med
  4. Filene til prosjektet vil ligge her. Alle filene som er lagret i prosjektet vil ligge her

Red Hat Enterprise Linux (RHEL)

1. ?pne en Terminal i den virituelle maskinen.

Redhat linux in the activities window, searching for terminal.

2. Kj?r kommandoen cd /projects/ecXX der ecXX er prosjektet du ?nsker ? arbeide p?.

Terminal som viser hvordan man kj?rer cd /projects/ecXX

3. Du er n? inne i prosjektmappen til ecXX, og filene til prosjektet vil ligge her.

Alle filer i en prosjektmappe er tilgjengelige for alle prosjektets medlemmer. Med andre ord er det ikke n?dvendig med ytterligere deling

Merk at prosjektrelaterte filer m? lagres i tilh?rende prosjektmappe. Derimot kan filer som ikke tilh?rer noe Educloud-prosjekt lagres i de f?lgende katalogene, som er snarveier til brukerens hjemmeomr?de: Desktop, Documents, Downloads, Favorites, Music, Pictures, og Videos. Filer lagret p? C-disken vil forsvinne n?r nye skrivebord settes i produksjon hver fredag morgen.

Hjemmeomr?de

Windows

I Filutforsker finner du snarveier til mappene dine p? hjemmeomr?det (1) under Quick access eller (2) under This PC -> Folders. De riktige mappene vil dessuten ha unike ikoner.

Red Hat Enterprise Linux (RHEL)

1. Via Files-applikasjonen: Under Home, g? til mappa pc. Der finner du hjemmeomr?det.
  2. Via terminal: cd /fp/homes01/u01/<ec-username>/pc

Bildet kan inneholde: font, skjermdump, multimedia, rektangel, antall.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 3. mai 2022 07:49 - Sist endret 7. nov. 2023 09:07