Tilgang til mine dokumenter og OneDrive i UiO Programkiosk

F?rste gang du ?pner VMWare Horizon Client f?r du sp?rsm?l om du vil dele lokale filer med sesjonen, her skal du velge JA/YES. Gj?r du dette vil dine lokale dokumenter bli tilgjengelig i alle applikasjoner du bruker i UiO Programkiosk.

Gjorde du ikke dette f?rste gang, se Jeg finner ikke dokumentene mine, eller valgte ikke ? dele f?rste gang jeg brukte VMware, nedenfor.

Hvor finner jeg dokumentene?

Hvis du velger Open/?pne fra et program du ?pner i UiO Programkiosk, eller hvis du ?pner File Explorer i UiO Programkiosk, finner du dokumentene dine nederst i det venstre omr?det i filvisningen under This PC og Brukernavn p? (Z:)". Med andre ord ligger dine lokale filer under Z:\ i UiO Programkiosk.

file explorer, hjemmeomr?de

Hvor finner jeg OneDrive for UiO?

Om du ?pner Z: i File Explorer p? UiO Programkiosk, s? finner du alle dokumentene du har p? din lokale PC, inkludert mappen OneDrive - Universitetet i Oslo.

Du kan ogs? f? tilgang direkte ved ? starte appen OneDrive i UiO Programkiosk.

file explorer, Onedrive

Jeg finner ikke dokumentene mine, eller valgte ikke ? dele f?rste gang jeg brukte VMware. Hva gj?r jeg?

Hvis du ikke finner dokumentene dine, m? du sl? p? deling av mapper og disker.

1. ?pne VMWare, og klikk p? Settings ?verst til h?yre.

2. Velg Drive & Folder Sharing, og sl? p? Share your local files C:\users\username

Bilde av valg for ? dele mapper og disker

Da vil Z:\ , med dine dokumenter, dukke opp.

Jeg bruker web-klienten, s? min "Settings" ser ikke slik ut

For web-klienten s? ser "Enable Client Sharing" slik ut:

Om du da trykker p? "Select" kan du ogs? legge til flere mapper du ?nsker ? dele (som beskrevet nedenfor).

Jeg har filer p? D:\ som jeg trenger i applikasjonen

Da m? du igjen g? inn i Settings og dele D:\-disken din med UiO Programkiosk (VMWare).

1. Klikk p? Add.

Settings in VMWarem Add drive-knappen markert

2. Velg This PC og Local Disk (D:)

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 8. sep. 2022 10:10 - Sist endret 18. des. 2023 09:33