Hvordan glemme nettverk og nett-profiler?

Hvis du bruker privat maskin eller telefon og har problemer med ? koble til et tr?dl?st nettverk, kan det l?nne seg ? pr?ve flere ganger. Da kan det v?re lurt ? f? enheten til ? "glemme" nettverket ordentlig f?rst.

N?r nettverket er "glemt", er det som om du fors?ker ? koble til for f?rste gang, og eventuelle rester av gamle tilkoblinger eller feil er fjernet.

Velg enhetstypen du bruker fra listen under for veiledning.

iPhone/iPad

1. ?pne Innstillinger.
    Bilde av innstillinger p? iPhone
  2. Scroll ned, finn valget Generelt og velg dette.
    Valget "Generelt" markert
  3. Igjen m? vi scrolle nedover, finne valget VPN og enhetsadministrering og velge dette.
    Valget "VPN og enhetsadministrering" markert
  4. Under Konfigurasjonsprofil(er) finner vi profilen(e) p? iPhonen/iPaden v?r.
    Profilen "eduroam" markert

Jeg ser eduroam-profilen, som vist p? bildet

1. Velg eduroam profilen, og deretter Fjern profil i neste vindu.
    Valget "Fjern profil" markert
  2. Om du har en kode p? telefonen din vil du bli bedt om ? skrive inn denne ogs?.
    Bilde av beskjed om ? oppgi skjermkode
  3. Bekreft at du ?nsker ? fjerne profilen ved ? velge Fjern.
    Valget "Fjern" markert

Profilen er n? fjernet, og vi kan g? videre til ? glemme nettverket.

Merk: iPhones/iPads kan kun glemme nettverk de er tilkoblet eller i n?rheten av.

1. ?pne Innstillinger.
    Bilde av innstillinger p? iPhone
  2. Velg Wi-Fi.
    Valget "Wi-Fi" markert
  3. Trykk p? informasjonssymbolet (i) ved siden av nettverksnavnet.
    Informasjonsknappen "i"  markert
  4. Velg Glem dette nettverket ?verst.
    Valget "Glem dette nettverket" markert
  5. Bekreft at nettverket skal glemmes ved ? velge Glem.
    Valget "Glem" markert

Nettverket er n? glemt.

Jeg ser ikke eduroam-profilen, som vist p? bildet

Dette betyr at ingen profil er installert, og det eneste som gjenst?r er ? glemme nettverket.

Merk: iPhones/iPads kan kun glemme nettverk de er tilkoblet eller i n?rheten av.

1. ?pne Innstillinger.
    Bilde av innstillinger p? iPhone
  2. Velg Wi-Fi.
    Valget "Wi-Fi" markert
  3. Trykk p? informasjonssymbolet (i) ved siden av nettverksnavnet.
    Informasjonsknappen "i"  markert
  4. Velg Glem dette nettverket ?verst.
    Valget "Glem dette nettverket" markert
  5. Bekreft at nettverket skal glemmes ved ? velge Glem.
    Valget "Glem" markert

Nettverket er n? glemt.

Android

1. ?pne Innstillinger.
    Skjermbilde av skjerm etter ? ha ?pnet "Innstillinger"
  2. Velg Nettverk og internett ?verst.
    Valget "Nettverk og Internett" markert
  3. Velg Internett.
    Valget "Internett" markert
  4. En liste over tr?dl?se nettverk i n?rheten vil dukke opp (dersom Wi-Fi er skrudd p?).
    Liste over tilgjengelige nettverk
  5. Ser du nettverket du vil glemme?

Ja

Trykk p? nettverket som skal glemmes og velg Glem.
Valget "Glem" markert

Nettverket er n? glemt.

Nei

1. Bla ned og velg Lagrede nettverk.
    Valget "Lagrede nettverk" markert
  2. En liste over nettverk som er lagret p? mobilen din vises. Ser du ikke nettverket du ?nsker glemme blandt de f?rste, scroll til du finner det. Trykk s? p? nettverket som skal glemmes.
    Valget "eduroam" markert
  3. Velg Glem for ? glemme nettverket.
    Valget "Glem" markert
    Nettverket er n? glemt.

Windows

1. Velg nettverksikonet nederst i h?yre hj?rne.
    Nettverksikonet som skal klikkes p? markert
  2. Er du tilkoblet nettet du vil glemme?

Ja

1.  H?yreklikk i feltet til nettverket du er tilkoblet.
    Feltet som skal h?yreklikkes markert
  2. Velg Fjern.
    Valget "Fjern" markert

Nettverket er n? glemt.

Nei

1. Velg Innstillinger for Nettverk og Internett.
    Valget "Innstillinger for nettverk og internett" valgt
  2. Velg Wi-Fi i venstre kolonne.
    Valget "Wi-fi" markert
  3. Velg Administrer kjente nettverk.
    Valget "Administrer kjente nettverk" markert
  4. Finn navnet p? nettverket du ?nsker ? glemme fra listen og klikk p? det.
    Nettverksnavnet markert
  5. Velg Fjern.
    Valget "Fjern" markert

Nettverket er n? glemt.

Mac

1. Trykk p? eplelogoen Bildet kan inneholde: font, kronblad, symbol, sirkel, rektangel. ?verst til venstre og ?pne Systemvalg.
    Bilde av Systemvalg
  2. Velg Profiler nede til h?yre.
    Valget "Profiler" markert

Jeg ser "Profiler" som vist p? bildet

1. Finn profilen du ?nsker ? fjerne, klikk p? den og forsikre deg om at den er markert i bl?tt.
    Eduroam-profilen markert
  2. Velg s? minustegnet - for ? fjerne profilen.
    Minustegnet for ? slette markert

Profilen er n? fjernet, og det eneste som gjenst?r er ? glemme nettverket.

1. ?pne Systemvalg.
    Bilde av Systemvalg
  2. Velg Nettverk.
    Valget "Nettverk" markert
  3. Velg Avansert...
    Valget "Avansert..." markert
  4. Her finner vi en liste over nettverk mac'en husker. Finn nettverket som skal glemmes i listen.
    1. Trykk p? nettverket som skal glemmes. P?se at feltet blir markert i bl?tt.
    2. Trykk deretter p? minussymbolet - under listen til venstre.
    3. Bekreft endringen ved ? trykke p? OK nederst til h?yre.
      3 steg for ? glemme nettverket

Nettverket er n? glemt.

Jeg ser ikke "Profiler" som vist p? bildet

Dette betyr at ingen profiler er installert, og vi kan g? videre til ? glemme nettverket.

1. Velg Nettverk.
    Valget "Nettverk" markert
  2. Velg Avansert...
    Valget "Avansert..." markert
  3. Her finner vi en liste over nettverk mac'en husker. Finn nettverket som skal glemmes i listen.
    1. Trykk p? nettverket som skal glemmes. P?se at feltet blir markert i bl?tt.
    2. Trykk deretter p? minussymbolet - under listen til venstre.
    3. Bekreft endringen ved ? trykke p? OK nederst til h?yre.
      3 steg for ? glemme nettverket

Nettverket er n? glemt.

Linux

Det er flere fremgangsm?ter for ? koble seg p? nett p? linux-maskiner, og det samme gjelder for ? glemme nettverk. Visuelt kan det v?re store forskjeller fra det som vises her, selv om stegene b?r v?re tiln?rmet like p? tvers av distroer (bildene her er tatt i Pop!_OS 21.10).

1. ?pne Innstillinger og velg Tr?dl?s.
    Valget "tr?dl?s" valgt
  2. Er du tilkoblet nettverket du vil glemme?

Ja

1. Klikk p? tannhjulet ved siden av nettverksnavnet.
    Tannhjul ved siden av nettverksnavnet markert
  2. Velg Glem tilkobling.
    Valget "Glem tilkobling" valgt

Nettverket er n? glemt.

Nei

1. Klikk p? hamburgermenyen (tre prikker) oppe til h?yre.
    Hamburgermeny/tre prikker valgt

2. Velg Kjente tr?dl?se nettverk
    Valget "Kjente tr?dl?se nettverk" er valgt

3. Finn navnet p? nettverket du ?nsker ? glemme i listen og klikk i den tomme ruten ved siden av nettverksnavnet for ? velge nettverket.
    Nettverksnavnet som  skal glemmes er valgt

4. Velg Glem.
    Valget "Glem" er valgt

Nettverket er n? glemt.

Hvordan koble til eduroam