Registrere tjenester (Request Type)

Tilbyr leiestedet ditt tjenester, for eksempel analyse av pr?ver som kundene tar med? Slike tjenester kan registreres i BookitLab, slik at kunder enkelt kan sende en foresp?rsel ved ? bruke et skjema og f?lge statusen p? arbeidet.

Opprett en ny Request Type

For hver type tjeneste m? en Request Type opprettes. Request Type definerer blant annet hvilket skjema som skal brukes, hvordan kostnaden beregnes, og hvordan faktureringen skjer.

1. Hvis det ikke finnes et skjema som passer for tjenesten du n? oppretter, opprett et nytt Custom Form.
  2. Klikk p? ADMIN PANEL, nederst p? navigasjonsmenyen (p? venstre side).
  3. Klikk p? REQUEST TYPES p? navigasjonsmenyen og deretter Request Types undermenyen.
  4. Trykk p? Create New Request - related asset-knappen nedenfor tabellen.
  5. Fyll inn relevant informasjon i skjemaet og gj?r n?dvendig konfigurasjon.
    • I PROJECT IS REQUIRED-feltet m? valget Always velges. Andre alternativer for?rsaker at request status ikke kan endres til Completed. Feilen er allerede meldt inn til leverand?ren og forh?pentligvis blir de fikset i l?pet av 2024.
    • Funksjonen REQUEST CONTACT DETAILS er forel?pig deaktivert av leverand?ren. Man kan se brukerens navn og epostadresse fra Users List siden (Klikk p? USERS i navigasjonsmenyen). Hvis man trenger kontaktinformasjon utover kundens navn og e-postadresse, m? de relevante feltene opprettes i skjemaet.
    • Man kan sette Consumables (Offline Services) i ALLOWED SERVICES-feltet slik at kunder kan bestille dem, eller core admin kan legge til ved behov. N?r dette brukes, m? MILESTONES / ADDON CHARGES-feltet v?re noe annet enn N/A.MILESTONES / ADDON CHARGES felt ?pner valgalternativer som viser N/A, Milestones (admin only), Service Add-ons (viewable to users), og Service add-ons (entered by users) som er aktivert. Nederst vises ALLOWED SERVICES feltet med flere chips som viser Offline Services satt.
    • Les veiledningen for konfigurasjon av kostnadsberegning og delfakturering nedenfor.
  6. Klikk p? Insert-knappen for ? lagre.

Redigere opprettede Request Type

For ? redigere en Request Type, g? til Request Types-siden (stegene 2 og 3 i forrige seksjon) og klikk p? ID-nummeret til Request Type i tabellen.

Konfigurasjon av kostnadsberegning og delfakturering

Bruk av fast pris per Request eller Request Line (row)

INSTRUMENT PRICE CATEGORY-feltet brukes. Man m? p? forh?nd opprette en Instrument Price Category som skal velges p? Edit Request Type-siden. Velg riktig Fee Type i Instrument Price Category:

• N?r det belastes per Request, bruk Request p? Fee Type.
  • N?r det belastes per Request Line, bruk Request (rows) p? Fee Type.
  • Hvis en Instrument Price Category har begge Fee Type'ene, belastes summen av prisen per Request og prisen per Request Line ganger antall rader.

Bruk av milep?l og delfakturering

Med milep?l er det mulig ? fakturere n?r en milep?l er oppn?dd, selv om den etterspurte tjenesten ikke er helt ferdig. Kostnaden, som for eksempel timepris (Rate) og antall timer, settes manuelt i det leverte skjemaet.

For ? bruke dette, m? man velge Milestones (admins only) p? MILESTONES / ADDON CHARGES-feltet.

For ? fakturere kun basert p? Add-on Services eller manuelt satt pris p? milep?l, m? Instrument Price Category-feltet v?re tomt.

Publisert 31. aug. 2022 08:51 - Sist endret 26. aug. 2024 07:14