Remote Desktop med tofaktorautentisering

For ? bruke Remote Desktop p? UiO, m? du bruke Microsoft Authenticator-appen til ? bekrefte p?logging for tofaktorautentisering.

Det kreves tofaktorautentisering p? de fleste IT-tjenester ved UiO, ogs? for Remote Desktop (RDP). Remote Desktop-p?logging kan kun brukes sammen med Microsoft Authenticator-appen.

Bruker du allerede Microsoft Authenticator til tofaktorautentisering p? UiO, trenger du ikke gj?re noe nytt eller installere noe. Bare logg p? RDP, og bekreft p?loggingen i Microsoft Authenticator.

Bruker du ikke allerede Microsoft Authenticator?

Du kan ikke bruke Google Authenticator, SMS eller kodebrikke til tofaktorautentisering for Remote Desktop. For ? fortsatt kunne bruke Remote Desktop med kontormaskin eller Windows-servere, m? du installere Microsoft Authenticator og klargj?re denne for bruk. Se veiledning for hvordan du klargj?r for bruk av Microsoft Authenticator n?r du allerede bruker Google Authenticator eller SMS til tofaktorautentisering.

Tofaktorautentisering for Remote Desktop med Microsoft Authenticator steg-for-steg

1. Start Remote Desktop Connection p? din datamaskin. Som oftest gj?r du dette ved ? dobbeltklikke p? en snarvei p? skrivebordet.
  2. Skriv inn hvilken datamaskin eller server du vil koble deg til.
  3. Etter at du har skrevet inn ditt brukernavn og passord, vil p?loggingen henge p? Initiating remote connection... og du mottar et varsel fra Microsoft Authenticator p? din mobiltelefon.

Skjermbilde av oppkobling av Remote Desktop Connection
  4. Bekreft p?loggingen i Microsoft Authenticator og oppkoblingen fortsetter.
    Merk! Du f?r ikke noe varsel i Remote Desktop p? datamaskinen din om at du m? bruke tofaktorautentisering.
Publisert 5. okt. 2022 12:26 - Sist endret 10. okt. 2022 13:34