Gjestebruker

Gjester som bes?ker UiO for en kortere periode og som trenger tilgang til IT-tjenestene, m? registreres som gjest for ? f? brukernavn og passord.

Hvordan f? IT-brukerkonto n?r du er gjest p? UiO?

Hvis du er gjest og har behov for tilgang til IT-tjenester ved UiO, kontakter du din kontaktperson, eller ogs? kalt din sponsor eller vert.

Er du ansatt p? UiO og har ansvar for at en gjest f?r IT-brukerkonto, alts? gjestens vert, m? du f?rst logge p? Gjestetjenesten og enten gi gjesten en tilknytning, eller invitere gjesten til ? registrere seg.

Har gjesten kun behov for tilgang til tr?dl?snettet, kan du som er ansatt p? UiO, opprette en tr?dl?skonto til vedkommende.

Hva med de gammeldagse gjestebrukerne?

Det finnes ogs? noen gamle "gjestebrukere" som lokal IT forvalter gjennom bofh. Disse har brukernavnene "gjest001-gjest999" og "guest001-guest999. Disse brukes i dag sv?rt sjelden og kun der det ikke er mulig ? registrere gjesten i Gjestetjenesten.

Publisert 27. mai 2010 10:33 - Sist endret 4. juni 2023 08:33