Reservasjonar mot bruk av Gl?ymt passord

Av sikkerheits?rsaker er det nokre avgrensingar i kven som kan nytte seg av Gl?ymt passord-tenesta.

Aktiv tilknytting

Gl?ymt passord-tenesta kan berre brukast av personar som har ei aktiv tilknytting til UiO, til d?mes at du er aktiv student eller ansatt. Om du er feil registrert, har slutta, eller ikkje har starta end?, vil du ikkje kunne bruke tenesta.

For ? sj? om du er registrert riktig kan du logge p? i Brukerinfo, g? til fana Person, og sj? om du har riktige tilknyttingar lista opp der.

Dei som slutter kan framleis bruke tenesta i nokre dagar etter sluttdato.

Mobilnummer

For ? bruk Gl?ymt passord-tenesta treng vi eit mobilnummer ? sende SMS til. Vi henter dette fr? FS eller personalsystemet, s? du m? ha ditt mobilnummer registrert der. Vi henter berre mobilnummer fr? det systemet du har aktiv tilknytting til.

Av omsyn til sikkerheiten kan du ikkje bruke eit nyleg endra mobilnummer. Det betyr at om du har endra ditt mobilnummer i Studentweb eller HR-portalen, vil du ikkje kunne bruke tenesta p? ei veke. Vi veit dette er ei ulempe, men det er gjort for ? unng? ein kjend s?rbarhet.

Sj?lvreservasjon

Om du ikkje ?nsker at brukarkontoen din skal kunne byte passord med SMS, kan du g? til Brukerinfo og reservere deg. Der kan du ogs? ta vekk reservasjonen. Dette gjeld alle brukarkontoar.

Merk at ved ? reservere deg vil du seinare kunne f? praktiske utfordringar med ? f? bytta passord. Vi erfarer at mange som reserverer seg vert seinare forvirra n?r dei ikkje f?r bytta passord, d? dei gjerne har gl?ymd at dei har gjort dette.

Ekstra IT-tilgangar

Brukarkontoar med ekstra IT-tilgangar, til d?mes IT-personell, vil ikkje kunne f? bytta passord via SMS. Sj? meir detaljar om passordbytte for priviligerte brukarkontoar.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 15. des. 2016 16:00 - Sist endret 19. mai 2023 09:24