F?rstegangsoppsett av Outlook for Mac

Veiledningen viser hvordan du setter opp Outlook for Mac for bruk av e-post, kalender, gj?rem?l og adressebok.

Merk! Dersom du allerede bruker Outlook, f?r du veilederen opp ved ? g? til menyen Outlook og Settings...

1. Start Outlook. F?rste gangen programmet starter, bes du sette opp en e-postkonto. Klikk Add Email Account og f?lg veilederen.

Skjermbilde - veileder for oppsett av epostkonto for Outlook for Mac

2. Skriv inn din e-postadresse p? formen brukernavn@uio.no. Klikk deretter Continue.

Skjermbilde av veileder hvor du oppgir din epostadresse

3. Outlook fors?ker ? gj?re et automatisk oppsett av din e-postkonto. For ? kunne gj?re dette ber Outlook deg om tillatelse for mail.uio.no konfigurere din e-postkonto. Huk av for Always use my response for this server og deretter klikk Allow.

Skjermbilde av dialogboks - tillat bruk av autodiscover

4. Velg konto som du ?nsker ? autentisere med. Normalt vil det v?re kontoen brukernavn@uio.no.

Skjermbilde av Pick an account

5. Skriv inn ditt passord og klikk Sign in.
    Skjermbilde av vinduet hvor du skriver inn ditt passord

6. Du blir n? avbedt tofaktorautentisering, og bruker du Microsoft Authenticator avbes du number matching.

Skjermbilde av number matching i Outlook

7. Ta fram Microsoft Authenticator p? din telefon, og skriv inn det tosifrede tallet som vises. P?se at foresp?rsel kom fra Microsoft Office og bekreft med ? klikke Ja.

Skjermbilde av number matching i Microsoft Authenticator

8. Tilbake i Outlook og dens Accounts vindu, kan du endre din Email address fra brukernavn@uio.no til din prim?radresse og du ?nsker ogs? Account description til f. eks. UiO. Avslutt med ? klikke p? Show All og deretter ved ? lukke vinduet.
    Skjermbilde av Accounts i Outlook

S?k i veiledningene
Publisert 14. jan. 2023 20:51 - Sist endret 14. jan. 2023 20:51