Virtuelt skrivebord (VDI) i Educloud Research

Hva er VDI?

VDI (Virtual Desktop Infrastructure) er fellesbenevnelsen for et skrivebord som er produsert i et datasenter og kan kobles til fra nesten alle enheter.

Educloud kommer med to typer VDI: Linux (RHEL8) og Windows (Windows Server 2019). Alle brukere som er berettiget har tilgang til begge typer VDI.

Med mindre noe annet er spesifisert, vil skrivebordet du logger in p? v?re en dedikert desktop med egen CPU, minne, etc. Alle skrivebord blir ukentlig oppdatert med nye applikasjoner og sikkerhetsoppdateringer.

Skrivebord som produseres i v?re datasentre kan du aksessere via VMWare Horizon, gjennom Horizon-klienten (anbefalt) eller i en nettleser. I begge tilfeller vil tilgangen g? via serveren view.educloud.no.

Nyttige tips

• Hvis du har administrative rettigheter p? maskinen/skrivebordet kan du laste ned den siste versjonen av Horizon-klienten direkte fra view.educloud.no (nedlastingslenke finner du p? bunnen av siden).
  • Hvis du velger Disconnect i Horizon-klienten vil p?f?lgende aksessering ?pne den samme sesjonen (vennligst noter deg neste punkt).
  • Vi produksjonsetter nye oppdaterte skrivebord-imager hver fredag morgen rundt kl. 02:00. Da vil alle sesjoner bli logget av.

Artikler for Windows

Finn filer i Educloud

Installér VMWare Horizon-klienten

Artikler for Linux

Bruk Linux-skrivebord

Installér VMWare Horizon-klienten

Mer informasjon om VDI

Installerte applikasjoner

Importér data til Educloud

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat

Publisert 29. aug. 2022 11:25 - Sist endret 27. mai 2023 14:31