Feils?king av tr?dl?se nettverk

Hvis du har problemer med ? koble deg til det tr?dl?se nettet p? UiO, kan du ofte l?se feilen selv.

Maskinen finner ikke det tr?dl?se nettet

Sjekk at nettverkskortet ikke er deaktivert. P? tr?dl?se maskiner har man gjerne en egen knapp eller en tastekombinasjon for ? skru nettverkskortet av og p?. Om du ikke vet hvordan man gj?r dette p? din maskin, snakk med lokal IT eller kontakt leverand?r.

Kan ikke koble til eduroam

Sjekk om tr?dl?st nett fungerer i det hele tatt ved ? koble deg p? uioguest.

Er passordet/brukernavnet ditt gyldig?

• Verifiser ved ? logge p? brukerinfo.uio.no.
  • Fungerer brukernavnet ditt p? webmail, men ikke p? eduroam, kan det v?re noe galt med oppsettet p? maskinen din.

Legg inn ny profil med automatisk oppsett

F?r koblet opp men f?r ikke internett-tilgang

• Sjekk at du ikke har satt statisk IP-adresse eller feil navnetjenere/DNS.

Slett nettverket/nettverksprofilen

Feils?king p? datamaskiner

Windows

Microsoft: Feils?king av Windows 10

Mac

Apple: Feils?king av MacOS

Apple: Feils?king av iOS

Linux

• Hvis du bruker NetworkManager for ? koble deg p?, se i /var/log/wpa_supplicant.log om det kommer noe der. Kj?rer du wpa_supplicant manuelt, pr?v ? kj?re wpa_supplicant med -DD.
  • NB! Deaktiver tr?dl?sbiten til NetworkManager hvis du kj?rer wpa_supplicant manuelt, ellers kj?rer du to instanser av wpa_supplicant samtidig.

Kontakt

Hvis dette ikke hjelper, kontakt lokal IT-ansvarlig eller Houston for videre feils?king.

Publisert 5. juni 2014 14:00 - Sist endret 19. mai 2023 19:38