Hvordan skrive ut fra Android-mobil eller -nettbrett til det nye utskriftssystemet

Enkel utskrift: Hvis du bare trenger enkel utskrift uten ? installere noe, kan du skrive ut fra nettleser med Web Print.

Installere Mobility Print:

P? "Work" profile p? UiO driftet telefon:

1. ?pne Intelligent Hub i "Work" profilen, og s?k etter Mobility print i "Apps"
2. Trykk p? "Innstallér", og ?pne appen n?r den er ferdig innstallert.
3. Velg "Godkjenn" p? sp?rsm?l om du vil tillate at Mobility Print kan sende varsler.

G? til pkt 4 i veiledningen under for hvordan du skriver ut.

For telefoner som er innrullert i UiO sin driftsplatform, m? Mobility Print installeres p? b?de "Work" og "Personal" profilen ? kunne printe fra apper i begge profiler.

P? privat telefon eller i private profil:

1. G? til linken under i nettleseren p? mobilen din (eller klikk linken p? mobil).
 https://mobilityprint.uio.no:9164/client-setup/known-host/android.html

2. Velg Install or Update for ? hente ned Mobility Print-appen fra Google Play, velg Installer og deretter ?pne:

Velg "Install or update" for sette opp utskrift for AndroidenheterInstaller appen "Mobility Print" ved ? velge "Installer" Velg ?pne Mobility Print n?r installasjonen er klar.

Det ?pnes en dialogboks hvor det sjekkes at utskriftstjenester er skrudd p?, og at appvarsler er p?. Appvarsler m? v?re skrkudd p? for at du skal ble bedt om ? autentisere n?r du skriver ut.
Ed dialogboks hvor man kan sjekke at utskriftsservicen er p?, og at Papercut-appen kan sende deg meldinger om feks manglende innloggingDialogboksene "Utskrift" og "Appvarsler" viser at alle utskriftstjenester og varsler er skrudd p?.

3. For ? skrive ut, ?pne for eksempel Chrome, trykk p? innstillinger (...) ?verst i h?yre hj?rne. Klikk del, og under her finner du "Skriv ut".

Velg "Del" nederst i menyen.Sveip til h?yre nederst i menyen og velg "Skriv ut"

4. P? skriveren "UiO-Print" kan du velge farge, en eller dobbeltsidig, papirst?rrelse mm. Trykk p? printer ikonet for ? skrive ut:

Utskriftsvalg, p? "UiO-Print" kan du velge farge, en eller dobbeltsidig, papirst?rrelse og -retning og hvilke sider som skal skrives ut. Gul knapp nederst til h?yre for ? skrive ut.

Du vil n? f? en melding om ? logge deg inn. Det kan ta litt tid avhenig av st?rrelsen p? utskriften din. Dersom du ikke blir promptet, ?pne Mobility Print appen igjen for ? bli promptet.

Logg inn

5. Autentisér med ditt brukernavn og passord. ("brukernavn@uio.no")

Logg inn, brukernavn p? formen "brukernavn@uio.no" og passord

Sjekk notification center for bekreftelse p? at jobben er sendt. Utskriften skal da dukke opp i k?en p? print.uio.no

Dialogboks som angir om utskriften er vellykket, samt tittel p? dokumentet

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Emneord: Utskrift, Android, Papercut
Publisert 8. mai 2023 08:21 - Sist endret 31. jan. 2024 14:55