Hente utskrifter, skanne eller kopiere?

Usikker p? hvordan du logger inn p? skriveren, kan skanne egne dokumenter eller ta kopier p? skriveren? Her finner du veiledninger for ulike funksjoner p? skriveren.

Hvordan logge inn p? skriveren?

• G? til skriveren og vekk den eventuelt fra dvalemodus
    • N?r skriveren er p? vil du bli m?tt av innloggings-skjermen:
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, programvare, parallell.

• Logg inn med kort eller brukernavn og passord
    • For ? logge inn med kortet ditt, holder du kortet over leseren ved/p? skriveren. Da vil du automatisk bli logget inn.
    • Du kan ogs? logge inn med ditt UiO brukernavn og passord ved ? trykke p? de blanke feltene og skrive inn din opplysninger som vist under:
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, parallell, programvare.

• Trykk s? p? "Logg inn"
    • Du trenger ikke ? trykke p? "Logg inn" hvis du skal logge inn med ditt kort.

Hvordan hente utskrifter?

• Logg inn p? skriveren
    • Logg inn ved ? bruke kortet ditt, eller ved ? skrive inn ditt UiO brukernavn og passord.
    • Eksempler p? kortlesere p? skriveren:
    • Bildet kan inneholde: gest, duppeditt, st?tfanger, font, rektangel.

• Bildet kan inneholde: utgangsenhet, hette, lcd-projektor, bildesign, perifer.

• Skrive ut kjapt?
    • Hvis du kun har ett dokument, eller har flere dokumenter hvor du vil skrive ut alle samtidig, kan du trykke p? knappen "Skriv ut alle".
    • Bildet kan inneholde: produkt, rektangel, font, parallell, skjermdump.

• Flere dokumenter, men vil ikke skrive ut alle samtidig?
    • Har du flere dokumenter lagt i k? og ?nsker ikke ? skrive ut alle samtidig, kan du velge hvilket dokumenter du ?nsker ? skrive ut ved ? trykke p? "Frigj?r utskrift".
    • Bildet kan inneholde: produkt, rektangel, font, parallell, skjermdump.
  • Oversikt over dokumenter klare for utskrift
    • Du vil s? f? opp en oversikt over alle dokumentene du har klare for utskrift.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, elektronisk apparat, parallell.

• Velg ?nskede dokumenter ? skrive ut
    • Videre kan du velge hvilket dokumenter du ?nsker ? skrive samtidig, dette gj?r du ved ? huke av dokumentene du skal skrive i boksen(e) helt til venstre.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, elektronisk apparat, parallell.

• Trykk s? p? "Skriv ut" for ? skrive ut valgte dokumenter.

Hvordan bruke kopifunksjoner p? skriveren?

• Logg inn p? skriveren
    • Logg inn ved ? bruke kortet ditt, eller ved ? skrive inn ditt UiO brukernavn og passord.
  • Velg kopifunksjonen
    • Trykk p? "Enhetstilgang" n?r du er logget inn p? skriveren.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, skjermdump, antall.

• Bekreft din bruker
    • Bekreft s? at du ?nsker ? bruke kopifunksjonen p? skriveren ved ? trykke p? "Bekreft".
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, multimedia, parallell.

• Velg kopier-funksjonen fra menyen
    • For og s? f? tilgang til ? kopiere velger du "Kopier" fra menyen.
    • Eventuelt kan du legge inn dokumentet du skal kopiere i skanneren eller i dokument-brettet ?verst p? skriveren, s? trykke p? "Kopier" nederst til h?yre for ? kopiere dokumentet ditt.
    • Bildet kan inneholde: fargerike, rektangel, font, skjermdump, teknologi.

• Velg ?nskede innstillinger
    • Videre kan du velge ?nskede innstillinger for ? kopiere dokumentet ditt.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, programvare, parallell.

• Kopier s? dokumentene dine
    • N?r du har valgt ?nskede innstillinger for kopien, kan du kopiere dokumentene dine.
    • Legg dokumentene dine i skanneren p? skriveren ved ? ?pne lokket, eller plasser dokumentene dine i dokument-brettet ?verst p? skriveren.
    • Trykk s? p? "Kopier" for ? kopiere dokumentene dine.
  • Logg ut av skriveren
    • Husk ? logge ut av skriveren n?r du er ferdig.
    • Trykk p? pilen ?verst i venstre hj?rnet, og velg s? "Logg av" i toppen p? skjermen?
    • Glemt ? logge ut? Skriveren vil automatisk logge deg ut etter en kort stund.

Hvordan skanne dokumenter?

• Logg inn p? skriveren
    • Logg inn ved ? bruke kortet ditt, eller ved ? skrive inn ditt UiO brukernavn og passord.
  • Velg skann funksjonen
    • Velg "Skann" fra menyen for ? f? tilgang til ? skanne dine dokumenter.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, skjermdump, antall.

• Skann eller endre ?nskede innstillinger
    • Legg dokumentet du ?nsker ? skanne p? platen for skanning og trykk "Start".
    • Eventuelt kan du endre p? innstillinger for skanningen ved ? velge "Endre innstillinger".
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, programvare, parallell.

• Endre ?nskede innstillinger
    • Endre innstillingene etter eget ?nske og plasser dokumentet i skanneren.
    • Trykk s? p? "Start" for ? skanne dokumentet.
    • Bildet kan inneholde: azure, rektangel, font, programvare, parallell.

• Skann dokumentet
    • N?r du har plassert dokumentet i skanneren, og eventuelt endret ?nskede innstillinger er dokumentet klart til skanning.
    • Trykk p? "Start" for ? starte skanningen, da vil starte jobben med ? skanne dokumentet ditt.
    • Bildet kan inneholde: font, skjermdump, rektangel, sirkel, logo.

• Skanne flere dokumenter i samme fil
    • Hvis du har flere dokumenter du skal skanne som en fil kan du gj?re dette.
    • S?rg for at "Bygg jobb / Nytt dokument" er huket av n?r du skal skanne.
    • Start s? med ? skanne f?rste side av dokumentet, n?r f?rste side er skannet f?r du ett valg med ? gj?re ferdig jobben eller skanne flere sider.
    • For ? skanne flere sider til samme fil velger du "Skann neste side".
    • Bildet kan inneholde: produkt, rektangel, font, parallell, skjermdump.

• Send skanningen/dokumentet til din e-post
    • N?r du er ferdig med ? skanne alle dokumenter/sider kan du velge ? skanne ett nytt dokument eller sende skanningen til din e-post.
    • For ? skanne ett nytt dokument velger du "Skann nytt dokument".
    • For ? sende skanningen til din e-post velger du "Ferdig".
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, skjermdump, programvare.

• Skanningen sendes til den e-post
    • N?r du er ferdig med ? skanne vil skriveren starte med ? sende skanningen til din UiO e-post.
    • N?r skriveren g?r tilbake til hovedmenyen eller forrige funksjon du var p?, s? skal skanningen v?re sendt til din e-post.
    • Sjekk s? e-posten din for ? f? tilgang til det skannede dokumentet ditt.
    • Bildet kan inneholde: font, rektangel, sirkel, skjermdump, logo.

Hvordan registrere ansatt-, student- eller l?nekort?

F?r du opp en feil n?r du fors?ker ? logge inn p? skriveren med ditt kort? Denne veiledningen vil hjelpe deg med ? registrere nytt kort tilknyttet din UiO bruker.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat

Emneord: Papercut, Utskrift, Skanning, Kopiering, Kopi, Innlogging
Publisert 29. jan. 2024 15:02 - Sist endret 17. juni 2024 14:48