Tofaktorautentisering med Enpass p? datamaskin

Du kan installere Enpass p? datamaskinen din og bruke det til tofaktorautentisering uten mobiltelefon.

P? Windows og Mac i UiOs driftsopplegg kan Enpass lastes ned fra henholdsvis Software Center (SCCM) og Managed Software Center (MSC).

Se veiledninger for nedlasting og oppsett av Enpass.

Klargj?r tofaktorautentisering p? din datamaskin

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, parallell, skjermdump, programvare.

1. N?r du f?r opp varselet Trenger mer informasjon m? du aktivere tofaktorautentisering (2FA) for ? kunne bruke tjenesten videre. Klikk p? Neste for ? starte aktiveringsprosessen.

Skjermbilde: Trenger mer informasjon
  2. Velg Jeg vil bruke en annen godkjennerapp.

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, skjermdump, parallell, nummer.
  3. ?pne Enpass. Klikk p? plusstegnet for ? legge til en ny konto og velg Login.

Skjermbilde av Enpass - Legg til login konto

4. Velg malen Default.
  5. Oppf?ringen i Enpass kan du f.eks. kalle UiO. Skriv inn ditt brukernavn og passord.
  6. G? tilbake til oppsettveilederen for tofaktorautentisering og klikk p? Neste.

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, skjermdump, parallell, logo.
  7. P? siden med QR-koden klikker du p? Kan du ikke scanne bildet?

Skjermbilde av veileder - Klikk Kan ikke scanne QR kode

8. En Hemmelig n?kkel vises i veilederen. Den skal skrives eller kopieres inn i feltet One-time code (Enter secret key) i Enpass. Avslutt med ? klikke Neste.

Skjermbilde av veileder med hemmelig n?kkel for tofaktorautentisering
    Skjermbilde av Enpass: Opprett UiO-konto med hemmelig n?kkel
  9. Du finner du n? en 6-sifret engangskode i Enpass.

Screenshot of the code generator in Enpass

10. Skriv inn engangskoden fra Enpass i veilederen og trykk Neste.
  11. Trykk Fullf?r for ? avslutte.

Bildet kan inneholde: gj?re, rektangel, skjermdump.

Enpass er tilgjengelig for plattformene Windows, macOS, Linux, iOS og Android, og er godkjent for synkronisering av Enpass-hvelv (vault) slik at passord og tofaktorautentiseringsoppsett er tilgjengelig p? alle dine enheter.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 6. apr. 2022 23:18 - Sist endret 17. juni 2022 13:38