Importer og eksporter data i Educloud Research

Filer lagret p? C-disken vil forsvinne n?r du logger ut og n?r nye skrivebord settes i produksjon hver fredag morgen. Det er derfor viktig at du lagrer filene i prosjektomr?det, eller i ditt personlige omr?de.

Educloud Dataportalen

Du kan bruke dataportalen for ? importere og eksportere data inn og ut av Educloud.

Importer data

Importer filer

1. G? til data.educloud.no
  2. Velg Import files
  3. Logg inn med Educloud-brukernavn, -engangskode og -passord
  4. Velg prosjektet du ?nsker ? importere data til
  5. Trykk p? Browse og velg filene du ?nsker ? importere
  6. P? group kan du velge den gruppen du ?nsker at skal ha tilgang til de importerte filene
  7. N?r du har valgt filene du ?nsker ? importere, kan du trykke p? Import

Lokaliser og finn importerte filer

1. Logg inn i en Educloud-maskin (via Horizon-klienten eller https://view.educloud.no/ i nettleser) med Educloud-brukernavn, -engangskode og -passord
  2. ?pne File Explorer/Filutforsker
  3. Velg This PC i venstre marg
  4. Under Network Locations, velg det prosjektet du importerte data til
  5. ?pne mappen System > file-import ecxx-member-group

Eksporter data

Merk at du beh?ver ekstra tilganger for ? kunne eksportere data. Ta kontakt med prosjektets administrator for ? f? disse tilgangene.

Velg filene du ?nsker ? eksportere

1. Logg inn i en Educloud-maskin (via Horizon-klienten eller https://view.educloud.no/ i nettleser) med Educloud-brukernavn, -engangskode og -passord
  2. ?pne File Explorer/Filutforsker
  3. Velg This PC i venstre marg
  4. Under Network Locations, velg det prosjektet du ?nsker ? eksportere data fra
  5. Dra filene du ?nsker ? eksportere inn i mappen System > file-export

Hent filer klargjort for eksport

1. G? til data.educloud.no
  2. Velg Export files
  3. Logg inn med Educloud-brukernavn, -engangskode og -passord
  4. Velg prosjektet som du vil eksportere data fra
  5. Klikk p? filnavnet for ? laste ned ?nsket fil

Educloud Share

Det er mulig ? dele data ved ? laste det opp til skytjenesten Educloud Share. Dette er bare tillat for gr?nn data ettersom tjenesten lar alle brukere i prosjektet dele dataen med hvem som helst (hvis de deler en tilgangs-lenke). Mer informasjon om hvordan bruke denne tjenesten kan en finne her.

Nettskjema & Diktafon

Educloud-prosjekter er koblet til internett, noe som tillater nedlasting av nettskjema og diktafonsvar direkte inn i Edulcoud. Se veiledningen under p? hvordan gj?re dette.

Importer data fra Nettskjema til Educloud

Merk at metodene under er kun alternativer og er dermed ikke anbefalte fremgangsm?ter. Vi oppfordrer til ? bruke en av metodene over.

Andre alternativer

Dra og slipp med VMware Horizon Client

Bruk denne metoden med r?d data bare om enheten din er klarifisert for lagring av r?d data.

Hvis du bruker VMware Horizon Client n?r du aksesserer ditt Educloud prosjekt skrivebord kan du bruke dra og slipp funksjonalitet ved ? dra filene fra datamaskinen din inn i VMware Horizon Client. Dette fungerer for b?de Windows og Linux maskinene og er den enkleste m?ten ? flytte filer inn til Educloud.

WinSCP

Hvis du jobber p? en Windows maskin kan du flytte filer via WinSCP. Under er et eksempel p? hvordan gj?re dette fra ditt UiO hjemmeomr?det til Educloud.

Command-line client (tacl)

Tacl er en resumable l?sning som egner seg godt for store filer.

pip3 install tsd-api-client
tacl --register

Du vil bli spurt om et API milj?t:

1 - for normal production usage
2 - for use over fx03 network
3 - for testing
4 - for Educloud normal production usage
5 - for Educloud testing
 >

Velg alternativet som passer det du trenger ved ? svare og s? trykke enter. Hvis du ikke er sikker er det mest sannsynlig "4" som er riktig. Du vil s? bli bedt om ditt Educloud brukernavn, passord, engangskode og prosjektkode. (Se disse instruksjonene for ? sette opp  2-factor autentisering i Educloud. Hvis du ikke vet din prosjektkode, bruk standard prosjektkoden ec12.)

username > ec-
password >
one time code >
ec project >
GET: https://api.fp.educloud.no/v1/ec12/auth/iam/api_key
updating ec12
Successfully registered for ec12, and API environment hosted at https://api.fp.educloud.no/v1

Du er n? klar til ? starte bruken av tsd-file-api klienten. Du kan liste opp en hjelp guide med f?lgende kommando:

tacl --guide topics

Du kan bruke f?lgende kommando for nstruksjoner om et spesifikt tema:

tacl --guide uploads

FileSender (for UiO users only)

Search the user manual
Contact support

Call us

Opening hours are weekdays from 08:30 to 17:00 and Saturdays from 10:00 to 15:00.

Phone number: 22 84 00 04

Register case

Your request can be sent to it-support@uio.no.

Send email

Book a Zoom meeting

Students and employees can book a Zoom meeting with UiO Helpdesk. Available hours are Tuesday to Thursday between 11:00 and 13:00.

Book a video call

Chat with us

Our chat is open every weekday between 09:00 and 16:00.

Start chat
    1. Logg inn i en Educloud Windows maskin (vanligvis gjennom VMWare Horizon client) med din Educloud-bruker
    2. N?r du er inne i skrivebordet, s?k etter og ?pne WinSCP fra Start menyen.
    3. I innloggings viduet som popper opp fyll in "Host name" login.uio.no, og ditt vanlige UiO brukernavn og passord. Dette lar deg koble deg til en UiO server. Image may contain: Product, Rectangle, Font, Parallel, Software.
    4. N? befinner du deg selv i WinSCP vinduet, som i hovedsak best?r av to bokser som har hver sitt filomr?det, der hjemmeomr?det er p? den h?yre siden.
    5. Videre, m? du ?pne det riktige filomr?det i Educloud. I verkt?ylinjen til WinSCP vinduet trykker du p? ?pne mappe ikonet. Image may contain: Product, Rectangle, Font, Screenshot, Software.
    6. For ? finne dine Educloud prosjektmapper m? du g? via Aspasia. I Oen directory feltet skriv inn \\aspasia\ecXX (der "XX" byttes ut med det ?nskede prosjektkoden). Trykk s? OK.Image may contain: Rectangle, Product, Font, Red, Material property.
      • VIKTIG: med mindre du g?r via Aspasia, vil du ikke kunne bla gjennom mulig prosjekmapper med Browse... funksjonaliteten.
    7. N? inneholder den venstre siden av WinSCP vidnuet prosjektmappen til prosjektet du valgte, og du er n? klar for ? flytte filer mellom disse. Image may contain: Colorfulness, Rectangle, Product, Font, Software.
      • H?yre-klikk om du ?nsker skape en ny mappe eller filbane i dette omr?de.
      • For ? kopiere en fil fra et omr?de til et annet kan du bare dra og slippe filene mellom omr?dene.
      • Endringer vil ta effekt med en gang
    1. ?pne en terminal
      • P? Windows: ?pne Start menyen og s?k etter Comand Prompt
      • P? Linux: ?pne Start menu og s?k etter Terminal
    2. For ? hente filer fra maskin B til maskin A
      • A$ scp <myuserid>@hostB:/absolutepath/file .
      • Dette vil plassere filene i mappen du har ?pnet Command Prompt eller terminalen i.
    1. G? til FileSender p? UiO
    2. Klikk Feide
    3. Logg inn med UiO brukernavn og passord
      • Ved f?rstegangs-innlogging m? du tillate data deling fra feide via FileSender. Klikk Yes, Continue
    4. Dra og slipp filer inn i det gr? omr?det p? toppen eller velg Select files
    5. Velg filene du ?nsker ? sende og klikk Open
    6. Til venstre kan du skrive inn epostadressen du ?nsker ? sende til. Dette kan v?re din egen epostadresse.
      • Det er valgfrie subjekt og meldings felt som du kan bruke om du ?nser
    7. Til h?yre kan du sette utl?psdato p? FileSender lenken
    8. Trykk Send, og opplastingen starter
      • Pause vil pause opplastingen
      • Stop vil stoppe opplastingen
    9. FileSender varsler den n?r linken ?pnes. Klikk Close
      • Filene sendes automatisk n?r de er ferdig opplastet
Publisert 22. feb. 2023 10:15 - Sist endret 20. des. 2023 15:24